13 seznamů, které stojí za to přidat do diáře

13 seznamů, které stojí za to přidat do diáře

V plánovací skupině dost často vyvstává otázka, co všechno si zapisovat do diáře. Na co využít volné místo, volné sešity, volné notýsky. A ruku na srdce většina nás plánovaček je na seznamy ujetá. Já sama miluji odškrtávání seznamů a jsem kvůli tomu zaregistrovaná i na několika webových stránkách, které jsou celé o odškrtávání (filmů, jídel, zážitků, knih). Ano, ano – je to tak. Nesmějte se mi. Seznamy, ale zároveň mohou opravdu sloužit. Jako připomenutí, jako pomůcka. Máte zrovna plno volného času a nevíte, co s ním? Seznam vám poví, co už dlouho potřebujete udělat. Plánujete večeři s kamarádkami a nevíte, kam je vzít – seznam vám poradí. Blíží se něčí narozeniny nebo Vánoce a díky seznamu máte tipy, co komu koupit. A takhle bych mohla pokračovat do nekonečna.

Tipy na seznamy, které vidíte níže, jsou pro vaši inspiraci, ale nebojte se zamyslet nad tím, co by sedělo vám a jaký seznam vám chybí. Možná to bude seznam jídel, abyste v týdnu nemuseli tolik přemýšlet, co uvařit k večeři, nebo seznam filmů, které vás vždycky rozveselí, a vy jen vyberete ten, který vás zrovna nejvíc láká v den, kdy se cítíte na nic. Pojďme si v našich diářích vytvořit smysluplné seznamy, které nám ušetří čas, zvednou náladu a uberou starosti.

Jaký seznam by neměl chybět ve vašem diáři?

1) List základních priorit – od tohohle listu by se měly odvíjet všechny další. Sepište si, co je pro vás v životě důležité, kde jsou vaše priority a z čeho nechcete ustoupit.

2) Velké životní sny – udělejte si seznam věcí, kterých chcete dosáhnout – za pět, deset let. Zapište si věci, o kterých sníte a jednou je chcete splnit. Bude to seznam, který vás bude vést a který není je nudným plněním úkolů.

3) Knížky k přečtení – hodně z nás touží po tom, udělat si více času na čtení. Zapisujte si, které knížky vás zaujali nebo o kterých jste někde slyšeli chválu. Snadněji pak po nějaké sáhnete.

4) Nově věci, které zkusím – nové restaurace, hobby, sport, recepty.

5) Místa, která navštívím – někdy o určitých místech zaslechneme ve filmu nebo čteme v knížce, dejte je na papír. Nemusíte být ani tolik specifičtí – může to být např. restaurace v centru města, zábavní park v Evropě….

6) Momentální nápady – někdy nás nové nápady přepadnou po cestě v metru, někdy po dvou skleničkách – zapište si je, později se budou hodit.

7) Věci, kterých jste dosáhli – týdně nebo měsíčně si zapisujte věci, které se vám povedli. Je fajn někdy vidět také to hotové a ne jen to, co máte před sebou. Dobrý motivační motor.

8) Rychlé úkoly – věci, které vám zaberou maximálně deset minut – utřídit emaily, utřít stůl…

9) Co udělám časem – časově náročnější úkoly – vyklidím skříň, setřídím fotky…

10) Věci, které si potřebujete/chcete koupit – něco na sebe, něco do bytu. Mějte plán a lépe si pak rozvrhnete finance.

11) Nápady na dárky – dostali jste nápad na super dárek pro mamku nebo přítele? Zapište si to, až přijde čas, bude se vám to hodit.

12) List díků – za co jste vděční, co vám udělalo radost.

13) Fitness list -jak často se hýbu, kolik toho uběhnu, kolik vypiju vody…

 

CHCETE DALŠÍ TIPY NA TO, CO SI VÉST V DIÁŘI?.
10 seznamů podle Silvi najdete zde,
další inspirace od Lucky najdete zde.

 

Jaký seznam je ten VÁŠ seznam?

Míša - Fleppi design team

 

Share: