Den 15 | Printintin

Printintin - soutěž Fleppi.cz

Krásný den všem! Zdravíme vás další adventní den a něco vám prozradíme! Dnes to bude doopravdy nabité skvělými plánovacími tipy. Ale nejdříve se pohodlně usaďte a poslechněte si příběh o našich milých kolegyních z Printintinu, které se snaží vytvářet produkty pro dennodenní radost papírových nadšenců. A daří se jim to. Fakt!

O značce Printintin

Printintin je malé autorské online papírnictví s produkty, jejichž motivy jsou kresleny ručně a často kombinují ilustraci s ručním písmem. Založili ho tři velcí nadšenci do papírnictví – Anička, Martina a Kačka.

„V Printintinu si dáváme záležet, aby každý krok našeho procesu byl dělán s láskou a maximální pečlivostí, je pro nás důležité, aby produkty, co vytváříme byly kvalitní, nesly osobní hodnotu, ale zároveň, aby byla jejich výroba šetrná k přírodě. Proto na výrobu našich produktů pečlivě vybíráme materiály, které jsou recyklované/upcyklované, mají certifikaci FSC či jsou kompostovatelné.  Specializujeme se především na výrobu sešitů, diářů, přáníček, pohledů, tašek a dalších papírenských a printových předmětů.“

Holky věří, že když se člověk obklopí krásnými věcmi tvořenými od srdce, vykouzlí mu to úsměv na tváři každý den, dokonce i v deštivé pondělí. A daří se jim to! 🙂

Printintin - soutěž Fleppi.cz

TIPY #15 od holek z Printintinu

Myslíme, že existuje velké množství plánovacích tipů, ale ve skutečnosti je to jenom na vás si vyzkoušet a zůstat jen u těch, které vám samotným vyhovují nejvíce. Tady je pár oblíbených tipů od holek z Printintinu:

  • Rády si všechny velké úkoly rozdělujeme na menší a pak postupujeme krok po kroku. Tyhle malé kousky si pak postupně přesouváme z měsíčního do týdenního a pak do denního to-do listu.
  • Dobré je si nejdřív v klidu sednout a zamyslet se, co je ten den vlastně to nejdůležitější, co je potřeba udělat. Dopřát si trochu klidu na začátek dne a pořádně se rozmyslet, co chceme ten den dělat. Často máme totiž seznam plný k prasknutí a pak ani nevíme, kam dřív skočit. Může se pak totiž stát, že nic neuděláme pořádně a nebo začneme těmi malými úkoly, které ale nejsou zas tak důležité a často se pak ukážou být stejně časově náročné jako ty velké.
  • Aniččina oblíbená věc je braindump list, kam si v podstatě vypíše, všechny úkoly, co ji napadají a je potřeba je někdy udělat, jen nemají urgentní deadline. Je to ta nejlepší věc, jak získat trochu nadhled a ulevit mysli od zmatku. ‚‚Používám ho skoro na všechno. Například pokud mě čeká nějaký velký projekt, tak si nejdřív sednu a v podstatě na papír “vyblinknu” všechny úkoly, co mě k tomu projektu napadnou a pak je jen poskládám do potřebného pořadí seřazeného podle urgence.‘‘
  • Říká se, že je dobré nedávat si na týden více jak 18 úkolů, a ne více jak 3 denně.
  • A neméně důležitá věc nakonec – je dobré plánovat si i čas kdy budeme odpočívat. Když nemáme dostatek energie, je těžké se soustředit i na ten nejlehčí úkol dne.

Soutěž o krásný balíček Printintin – SOUTĚŽ UKONČENA

Odpovídali jste na otázku: Co máte z papírenských věcí úplně nejraději?

Vyhrává Pavla. Moc gratulujeme!

Share: