DIY adventní kalendář 3x jinak

DIY adventní kalendar 3x jinak Fleppi

Vánoce se blíží a s ním i období adventních kalendářů. Na dobrou čokoládu nedáme dopustit, ale ještě víc zbožňujeme tvoření. A tak jsme se rozhodly, že vám alespoň přiblížíme naše adventní samolepky:

Tyto samolepkové archy se skvěle hodí i do diáře. Zejména pak adventní odpočet si o to doslova říká! Ale my nelenily a vymyslely i další tři inspirativní nápady. Třeba některý z nich okouzlí i vás.

Krabičkový adventní kalendář podle Ali

Adventní kalendář DIY - Fleppi.cz

Když jsme byly se ségrou malé, měly jsme vyrobený adventní kalendář z krabiček od sirek a Ježíšek nám tam každý den dával překvapení. Takže využití těchto adventních samolepek bylo letos jasné. Navíc se mi líbí, že na nich není klasické číslo podle data, ale odpočítávají dny do Vánoc. Ideální pro děti, co jim data ještě nic moc neříkají, anebo naopak pro nás nedočkavce, co odpočítáváme každý den.

Kromě samolepek budu potřebovat:

  • krabičky od sirek
  • papír
  • lepidlo, lepicí pásku
  • něco na dotvoření – fixy, provázek
  • širší stužku či karton

Malý tip: jelikož je u mě spotřeba sirek jen na zapalování svíček, vysypala jsem je do skleničky, kterou jsem dostala ze svatby kamarádky, a je to nakonec docela pěkná dekorace.

Papír jsem si nastříhala na proužky a vyměřila velikost podle krabičky od sirek. Oblepila jsem je a přilepila k sobě. Na přední stranu jsem nalepila samolepky a dozdobila pomocí provázku a malovaných obrázků. Zezadu je dobré podlepit krabičky stužkou nebo kartonem, aby byly zpevněné a držely tvar.

Krabičky pak můžete naplnit sladkostmi, drobnostmi, nebo třeba jen milými vzkazy pro každý den.

Máte rádi překvapení? Něco pro vás chystáme!
Letos bude v období adventu na našem blogu rušno. Sledujte nás a brzy vám prozradíme víc!

BuJo adventní kalendář podle Míši

Adventní kalendář DIY BuJo - Fleppi.cz

Já jsem svůj adventní kalendář zpracovala v rámci svého bullet journalu, ale myslím, že vyrobit ho můžete i na papír a pověsit na zeď nebo ledničku.

Co jsem použila: 

Všechny adventní samolepky jsem si s odstupy nalepila na papír s vyšší gramáží. Tužkou jsem naznačila nahoře malý výčnělek navíc a vystřihla. Rozvrhla jsem si v bullet journalu dvoustránku – 12 dní na jednu stranu a 12 na druhou. Pomocí washi pásky jsem čísla přilepila za horní výčnělek, který jsem vystřihla navíc. Okénko se tak otevírá. Pod něj jsem si napsala ke každému dni nějakou aktivitu, např. vánoční výzdoba, pečení cukroví, zdobení stromečku, název vánočního filmu, na který se ten den podívám, procházka se svařákem apod. Zbytek jsem dozdobila samolepkami.

Adventní kalendář 2020 pro milovníky plánování
Naše milá kolegyně Bára z Lepikaro má letošní rok krásnou novinku.
Samolepkový adventní kalendář. Takové nápady vždycky rády podpoříme!

Vzpomínkový adventní kalendář podle Silvi

Adventní kalendář DIY - Fleppi.cz

Já se rozhodla, že vymyslím letos něco trvalejšího s přesahem. A napadlo mě, že naší rodině vytvořím navíc ještě vzpomínkový adventní kalendář. A že všechny aktivity, které budeme v rámci našeho adventu dělat, budu zaznamenávat a pak si vytvořím z fotoalba takovou rodinnou kroniku letošních Vánoc. Jak jsme psali Ježíškovi, jak jsme pekli cukroví, vytvářeli dárečky, šli nakrmit zvířátka do lesa nebo zdobili náš domov. Jedna či dvě fotky a krátké povídání z každého dne. Přijde mi to jako krásný nápad, jak si hmatatelně uchovat tyto kouzelné chvíle, které vždycky tak rychle utečou.

Co jsem si nachystala:

Zároveň přikládám úplně jednoduchý nápad na klasický adventní kalendář, který udělám dceři. Stačí si pořídit za pár korun obyčejné papírové svačinové sáčky, naplnit je dobrůtkami, drobnostmi a kartičkou s aktivitou, založit a přelepit nálepkou. Rychlé a efektní!

Jaký z našich nápadů se vám líbí nejvíce? Anebo vás napadl ještě úplně jiný?
Budeme se těšit na vaše komentáře!

Míša TomanováSilvi z blogu Fleppi.cz

Share: