Cestovní deník jednoduše

Cestovní deník jednoduše - Fleppi.cz

K létu cestování zkrátka patří, a proto se na našem blogu tomuto tématu rády věnujeme.

Já vám dnes přináším tip a trochu inspirace na způsob, jak zážitky z cest a výletů zaznamenat. Na trhu dnes najdete deníky, které jsou na zápisky připravené a stačí jen doplňovat a vlepovat. Taky vám bude stačit obyčejný sešit nebo blok a deník si můžete vytvořit sami. Někdo do něj bude psát jen zážitky, někdo do něj bude malovat, někdo do něj bude vlepovat suvenýry. Způsobů, jak si zážitky a vzpomínky z cest uchovat je nepřeberné množství.

Já bych vám dnes chtěla ukázat jednoduchý způsob, ke kterému vám bude stačit jen obyčejný bílý papír, mapa a psací potřeby (a samozřejmě pár samolepek či washi pásek ⟶ s nimi je to vždycky ještě o něco lepší).

Jak na to:

  • Sežeňte si mapu místa, které jste navštívili (města či celé země/ostrova). Vystřihněte si z mapy opravdové, vytiskněte si lokalitu z google maps anebo zapátrejte na Pinterestu.
  • Mapu si nalepte na čistý bílý papír – s jakou velikostí budete pracovat je na vás (A4 nebo A5 budou nejlepší).
  • Poznačte si datum dovolené/výletu a vyznačte si na mapě místa, která jste navštívili. Fixami, samolepkami – jak je libo.
  • Pod mapu si vypište dny a k nim krátká hesla z daného dne, ale klidně se rozepište víc. K jednodennímu výletu bude stačit vypsat místa, která jste viděli, bistra/kavárny/restaurace, kde jste se najedli.

A je to. Máte uloženou první vzpomínku. Jednotlivé papíry můžete vložit do průhledných desek a vkládat do šanonu. Je to rychlé, nezabere to příliš času ani materiálu.

Co jsem použila já:

 

Máte už na svůj cestovní deník nějaký systém? Povíte nám jaký?

Míša Hemmerová

Share: