Diář v době karantény

Diar v dobe karanteny Fleppi

To jsem tak listovala svým bullet journalem a došlo mi, že jsem ho celý týden vlastně pořádně neotevřela. Z domova sice pracuju, ale nějak jsem ho k práci vůbec nepotřebovala. A najednou mě to vlastně docela mrzelo. Začátkem minulého týdne jsem si udělala klidnou chvilku, sedla jsem si a připravila jsem si týden s odhodláním, že ho zaplním, protože ač jsem doma, tak přece pořád něco dělám.

A tak dnes přicházím s tímhle článkem a názornou ukázkou toho, že diář vám může sloužit v téhle nelehké době, kdy se spoustu našich plánů zrušilo a život tak nějak běží v jiném než obvyklém tempu.

Má hlavní myšlenka tkví v tom, že plnit diář i teď má smysl hlavně proto, že za půl roku budete mít záznamy o tom, jak jste tuhle dobu přežili a co jste dělali, když už jste museli být zavření doma. Tak trochu deník – jen v diářovém stylu. Žádné dlouhé psaní, jen klasická hesla.

Co jsem si do diáře zapisovala:

  • Vzhledem k tomu, že teď můžu trávit rána mnohem klidněji a mám na ně víc času, začala jsem zase meditovat a také cvičit jógu s Adriene. Tyhle dva nové zvyky jsem tedy poctivě sledovala a také si zapisovala, čemu se který den daná věc věnovala.
  • 2× do týdne teď máme porady přes google hangout, což je jediná vyloženě pracovní věc, kterou mám v diáři zapsanou. Její čas a den.
  • Každý den nese nějaký hlavní motiv – činnost, které jsem se věnovala. Konečně jsem přesadila kytky, vytvořila výšivku na tričko, po letech jsem zprovoznila Sims 4 nebo jsme konečně vyrazili na procházku do přírody. Tipy na to, co s volným časem, můžete najít na mém blogu.
  • Zároveň jsem zapsala i další “úkoly”, které jsem ten den zvládla či nějaké věci, které stojí za to si zapamatovat.
  • Nezapomněla jsem ani na prostor na poznámky, protože se mi začaly kupit věci, které vím, že musím v následujících týdnech udělat a vzhledem k aktuálnímu režimu je dost možné, že bych na ně zapomněla.
  • A taky jsem si pro celý týden vybrala příhodný citát. Čerpala jsem tady.

K tvoření jsem použila:

SOUTĚŽ – Rozdáváme papírovou radost

Skvělým pomocníkem na podobné zapisování vám může být také Deník radosti, úspěchů a vděčnosti od Korálky dní. Tady je možné zhlédnout listovací video deníku pro lepší představu, jak je rozvržen.

Deník radosti, úspěchu a vděčnosti Korálky dní

A protože se snažíme v těchto dnech rozdávat #MalyKousekDobra, ať je nám všem trochu veseleji, tento deník máme připravený pro jednoho z vás. Stačí nám odpovědět do neděle 5. dubna na otázku:

Jak to teď s diářem máte vy?

A máme výherce!

Péťo, gratulujeme! A všem ostatním moc děkujeme za milé komentáře!

soutěž - Fleppi.cz

 

 

Míša Hemmerová

Share: