Minimalistické květiny: Diářové kreslení pro každého

Jak kreslit obrázky do diáře - Fleppi.cz

Dnes pro vás připravila článek Míša

Následující článek o tom, jak kreslit obrázky do diáře, pro vás napsala naše kamarádka a „papírová“ kolegyně Míša Kolková, která se nám už jednou na blogu rozpovídala o Bullet Journal a dokonce pro nás vytvořila krásný samolepkový kit. Míša má své papírnictví Míša v šálku, které je opravdovým pohlazením na duši. A mimoto má talent, je milá, skromná a plná sofistikovaných nápadů. Přesvědčte se třeba na jejím blogu či Instagramu!

Věřím, že spousta z vás ani v této složitější době nezanevřela na plánování. Přeci jen jde o skvělou kreativní zábavu i dobrého pomocníka na časy, kdy život tak trochu ztratí svůj přirozený řád. Dnes vám však nebudu povídat o způsobech a možnostech plánování (o tom si můžete přečíst v článku Diář v době karantény), zaměřím se spíše na to, co vás může zabavit na pár hezkých večerů u sklenky vína – na zdobení diáře nebo bullet journalu.

Možná jste to chtěli už dávno zkusit. Možná si říkáte, že kreslení není nic pro vás. Věřte mi ale, že existují motivy, které zvládne nakreslit opravdu každý. A navíc teď máme na procvičování spoustu času. 🙂 Pro dnešní článek jsem pro vás tedy připravila vzorník jednoduchých květinek, kterými můžete zkrášlit váš diář, popřípadě si je jen tak zkusit kreslit při sledování oblíbeného seriálu.

Tyto minimalistické motivy mají výhodu nejen v tom, že je hravě zvládnete, ale také k nim budete potřebovat jen jeden černý fix. Nenechte se však zmást. Pokud máte své obrázky raději barevné, můžete květiny po dokončení vybarvit nebo je rovnou kreslit tenkým barevným fixem. Zelená bude na jaro ideální!

Jak kreslit obrázky do diáře - Fleppi.cz

V čem spočívá kouzlo jednoduchosti?

Pokud se na květiny dobře podíváte, všimnete si, že se často skládají ze stejných tvarů. Většinou se liší jen jejich kombinace, umístění nebo velikost. Díky tomu můžete jednotlivé prvky skládat do nekonečně rozmanitých celků a vytvořit tak pokaždé něco nového. A protože jsou si prvky tolik podobné, vznikne vám vždy krásně kompaktní celek, ať už budete mít na stránce tolik květin, kolik jen budete chtít.

Víte, proč tak ráda kreslím právě květiny? Protože se v nich snadno schová jakákoliv nepřesnost. Vždycky můžete tvrdit, že tak to příroda prostě chtěla. 🙂 Nebojte se tedy nezdařených kousků, tlustých čar nebo nenavazující linky. Vše je o cviku a procesu tvoření, ne tak docela o dokonalém výsledku.

Jak kreslit obrázky do diáře - Fleppi.cz

Doufám, že jsem vám a vašim diářům přinesla alespoň trochu jara, když už si jej nemůžeme vychutnávat plnými doušky venku. Věřím ale, že se květinami budeme moci brzo inspirovat na vlastní oči v přírodě. Prozatím však buďte opatrní a využijte svůj čas třeba právě k tvoření. 🙂

Malý kousek dobra od Míši ♡

Papírnictví Míša v šálku - Fleppi.cz

A i tentokrát je pro vás připravené malé zpestření karantény v podobě soutěže. Protože i my, holky papírové, můžeme udělat #MalyKousekDobra a rozsvítit někomu den. A třeba to budete právě vy, kdo si rozbalí krásný balíček, která pro vás Míša připravila! Stačí nám do neděle 12. dubna odpovědět na otázku:

Jaké malůvky či obrázkové nálepky nesmí ve vašem diáři chybět?

A máme výherce!

Karolíno, moc gratulujeme! A ostatním děkujeme za milé komentáře. 🙂

Výherce soutěže - Fleppi.cz

Share: