Vytvořte si fotoalbum, je na to ideální čas!

Jak vytvořit fotoalbum - Fleppi

Většinu našich fotek teď máme ve svých mobilních telefonech a málokdy je utřídíme v počítači, natož abychom z nich vytvořili něco dalšího. A jak často si třeba prohlížíte fotky z dovolené v počítači? Přitom listování fotoalby je skvělá věc. My jsme začali před pár lety fotit na starý foťák s filmem, který musíme vyvolávat, a tak máme fotek ve fyzické podobě nespočet.

Určitě vám doporučuji jednou za čas (ideálně pravidelně) vybrat ty nejlepší nafocené fotky a nechat je vyvolat. To vám zajistí průběžný přísun digitálních fotografií do podoby, na kterou si můžete sáhnout. Co ale s fotografiemi, které nechcete mít jen skryté v počítači, dělat dál? Tady jsou moje tipy.

Mám vybrané fotky. Co dál?

Vybírat si můžete z těchto možností:

  • fotokniha,
  • fotoalbum s kapsičkami,
  • fotoalbum na růžky.

Zásadní je rozhodnout se, kolik času chcete zpracování fotek věnovat. Pokud dopředu víte, že času nemáte nazbyt, volila bych namísto vyvolání jednotlivých fotografií rovnou fotoknihy. Například každý rok jedna fotokniha těch nejlepších snímků z celého roku. Nám se moc osvědčil Zoombook. Tvoření fotoknihy bylo jednoduché a kvalita nás mile potěšila.

Pokud chcete mít fotky opravdu vyvolané, ale stále tvoření fotoalba nechcete věnovat moc času, zvolte si fotoalbum s kapsičkami. Tam fotky jen nastrkáte a máte hotovo. Do některých kapsiček můžete vložit např. různé suvenýry nebo upomínkové předměty a tím album oživíte. Navíc dnes máte u těchto fotoalb prostor i na dopsání nějakého textu. Mrknou se můžete třeba na e-shop U Foťáka, kde je velký výběr takových alb.

Třetí možností je pak fotoalbum na růžky, kde už si dáte tu práci, že si fotky různě naaranžujete a případně dozdobíte samolepkami, washi páskami a různými suvenýry k daným událostem. Vybírat můžete z těch obyčejnějších  fotoalb, nebo můžete zainvestovat do nějakého dražšího. Na běžné fotky mám fotoalbum levnější, ale to svatební už byla investice.

Jak album vylepšit?

  • Sbírejte si z akcí různé upomínkové předměty – lístky, účtenky, jízdenky, sušené květiny, kterými pak fotoalbum dozdobíte.
  • Hezké jsou i krátké poznámky na nějaké hezké kartičky, kam si zaznamenáte vzpomínky.
  • Na ozdobu se  hodí jakékoliv věci, který používáte do diáře – washi pásky a samolepky či věci na scrapbooking.

TIP: My ve Fleppi rády používáme na dozdobení fotoalb mnoho drobností z našeho e-shopu. Třeba  kraftové lepíky, linery Sakura, washi pásky i samotné samolepky.

Míša Tomanová

 

 

Share: