Denní vs. týdenní: Jaký diář je ten pravý?

Jaký diář 2021 koupit - Fleppi.cz

Výběr diáře u mě není jednoduchá záležitost. Och, jak ráda bych přišla do papírnictví, vzala diář podle desek, které se mi líbí, a šla. Bohužel už mám však vyšší nároky a jedním z nejdůležitějších kritérií pro výběr toho pravého je rozložení diáře. A nevyhnete se mu jak při koupi, tak při tvoření vlastního bullet journalu. Pojďme se podívat, jaký diář bude nejspíše ideální pro vás.

Denní diář

Denní kalendář - Fleppi.cz

Když se rozhodnete pro denní diář, musíte počítat s tím, že bude o dost silnější a tím pádem tedy i těžší. Na každý den máte však luxus celé strany a můžete si tak rozplánovat den na hodiny. Ve některých diářích máte i hodiny natištěny. Nemusíte brzdit svou kreativitu, protože máte opravdu dost prostoru. Denní diář je pro vás vhodný, pokud si zapisujete během dne více událostí, které mají pevně daný čas jako jsou schůzky, nejrůznější akce, přednášky či zkoušky. Pokud je pro vás diář zároveň deníkem, je pro vás toto rozložení taky ideální. Stejně tak, zapisujete-li si myšlenky či poznámky.

Nevýhodou je, že se vám v něm hůře hledá a je méně přehledný. A otázkou samozřejmě je, jestli prostor každodenně využijete.

Týdenní diář

Týdenní kalendář - Fleppi.cz

V týdenním diáři vidíte na první pohled, co vás čeká a máte větší přehled. Navíc si můžete vybrat z  několika formátů rozvržení. Týdenní rozvržení můžete mít přes obě strany, nebo na jedné straně a druhou mít pro poznámky. Můžete si vybrat i celkově menší formát, který je snadné nosit všude s sebou.

Pokud vám stačí psát heslovitě, nebo víte, že nezaplníte každý den dopodrobna událostmi, určitě s týdenním přehledem vystačíte. V případě nedostatku místa si můžete pomoci lepicími post-it papírky. Často je však v diáři u týdne i malý prostor na další poznámky či to do listy.

Kalendář 2021 - Fleppi.cz

Při výběru věnujte pozornost i rozložení víkendu. Někdy mají menší prostor a je na vás, zda vám to bude vyhovovat.

Pokud si nejste jistí, může být pro vás výhodou kroužkový diář, ve kterém si vyměníte náplň a vyzkoušet tak obě.

Tak pro jaké rozvržení jste se rozhodli pro následující rok?

Share: