Letní deník

Letní deník

Možná nejste úplně deníkový typ a psát si každý den deník vás spíš děsí. ALE – letní deník, to je úplně něco jiného. V létě se totiž přece pořád děje něco. Výlety, dovolené, letní kina, zmrzlina po práci, srazy s kamarády, s rodinou, grilovačky, pikniky. 

Já si letos už třetí rok tenhle letní deník píšu a nemůžu si to vynachválit. Stačí mi k tomu notýsek (protože potřebujete něco malého, co si můžete vzít všude sebou) a propiska. Začínám vždycky 21. 6. a končím 21. 9. Zapisuji si každý den celé tři měsíce. Někdy se rozepíšu víc (to když je den nabitý, jsme někde na výletě nebo tak) a někdy stačí jen věta či dvě o atmosféře či náladě daného dne. Občas vám bude stačit třeba pouze jedno slovo. Je to váš notýsek, váš deník, váš den a vaše pocity. Jak je zaznamenáte, je na vás. 

Jasně. Ne vždycky se mi podaří psát opravdu každý den. To se stane. Nezoufejte. Zkrátka popíšete třeba dva nebo tři dny za sebou. Nikdo vás nehoní a nekontroluje. Já si k tomu ideálně sedám večer s nějakým drinkem, anebo ráno u snídaně. Zrovna teď jsem třeba taky ve skluzu asi tři dny. Nicméně stal se z toho pro mě takový pěkný rituál a těším se každou zimu až ten svůj černý moleskine s Mickey Mousem vytáhnu. 

Není nic hezčího, když pak listujete rok či dva zpátky a můžete zavzpomínat, co se dělo ve stejný den v různou dobu. Pro mě to jsou často fakt chvíle procitnutí a mnohem víc si vážím toho, co je teď. 

Navíc to můžete pojmout i dobrodružněji: 

  • Využijte letní samolepky od Fleppi a zápisky si dozdobte 
  • Vkládejte si ke stránkám lístky z akcí
  • Sušte si květy nebo listy z místa, kde jste byli
  • Přilepte si ke dni fotku
  • Důležité věci zvýrazněte zvýrazňovačem
  • Jednotlivé roky si oddělte washi páskou (to třeba dělám i já)

Tak co? Jdete do toho taky? 

Míša - Fleppi design team

Share: