Měsíční dávka pozitivity a motivace

Diář Life Designer - Fleppi.cz

Dnes pro vás sepsaly článek Adéla s Hankou z Life Designer

Duší celého projektu je máma s dcerou, které se jednoho dne odhodlaly a začaly společně podnikat. Dnes pod touto značkou najdete nádherné diáře, zápisníky a organizéry, které slouží jako nástroje pro každodenní plánování, osobní rozvoj a pomáhají na cestě za splněním snů.

S holkama se nesetkáváte poprvé. Přečíst si můžete i naši podrobnou recenzi Diář Life Designer pod drobnohledem či Hanky článek Plánování podle rolí, který pro nás napsala.

Máme tu květen. Je krásně, slunce svítí, příroda kvete, ptáci zpívají. 🌼 Jsou za námi téměř dva měsíce života v nouzovém stavu, který nám všem pěkně zamíchal kartami. Mnozí z nás  museli v důsledku této změny významně změnit i styl plánování a práce s diářem. V nouzovém režimu se mění plány ze dne na den, a co platilo včera, nemusí platit dnes. Termíny se nám zkrátka mění před očima.

Diář Life Designer - Fleppi.cz

Motivovat se a naplánovat si aktivity, které vám budou dělat radost, můžete ale i bez konkrétních termínů. Udělejte si plán na měsíc. Zaměřte se na to pozitivní a na to, co vám následující měsíc může přinést. Zodpovězte si následující otázky a uvidíte, že vaše rána budou mnohem radostnější. 😉

Na co se těším?

Vždycky je na co se těšit. Zamyslete se nad tím, co vás tento měsíc čeká a co vám jistojistě udělá radost. Může to být drobnost, třeba že vám dorazí balíček z oblíbeného obchodu, výlet do přírody nebo videohovor s blízkými. Přepadne-li vás trudomyslnost, připomeňte si, že se blíží něco milého.

Na co se zaměřím?

Chcete-li se v nějaké oblasti svého života posunout dále, půjde vám to lépe, pokud se na dané téma zaměříte. Je dobré si jednou za čas připomenout, jaký je váš cíl a v jaké fázi se právě nacházíte. Koncentrace na jednu konkrétní oblast vám pomůže věnovat se dané věci pravidelně a pořádně.

Diář Life Designer - Fleppi.cz

Co pro sebe udělám?

Nezapomeňte se věnovat sami sobě. Myslete na to, co je pro vás, vaši duši a tělo, prospěšné. Zacvičte si, přečtěte si knihu, kupte si něco hezkého, odpočívejte. Nemyslete jen na to, co vám udělá radost, ale také na to, co potřebujete. Ženy (a zejména matky) mívají tendence úplně opomínat vlastní potřeby. To vede k frustraci a vyčerpání. Máte-li tendenci na sebe zapomínat, určitě tuto otázku nepodceňujte.

Co udělám pro druhé?

Myslet na lidi kolem sebe je stejně důležité, jako myslet na sebe. Rozmyslete si jednu dvě věci, které uděláte pro někoho druhého. Uvidíte, že pomáhat a dělat radost druhým udělá velkou radost především vám.

S kým se uvidím?

Karanténa nás naučila více využívat on-line setkání. A hle – není to stejné jako osobní objetí, ale taky to potěší. ❤️ Naplánujte si videohovor s přáteli či rodinou. Období karantény může být nejednomu introvertovi příjemné, ale všeho moc škodí. Sdílejte své zkušenosti a své plány, buďte si navzájem inspirací a oporou.

Diář Life Designer - Fleppi.cz

Co se naučím a co nového vyzkouším?

Učit se a zkoušet nové věci je cesta k růstu. Objevujte nové chutě, zkoušejte nové aktivity, pilujte nové dovednosti. Učení je dobré pro váš mozek a nervovou soustavu, ale také vám otevírá nové obzory. Na světě je tolik věcí, co neznáme a zvídavost je přirozená lidská potřeba, kterou je třeba neutlouct rutinou. Inspirovat se můžeme u dětí. 🙂

Na jakou otázku hledám odpověď?

Rozvíjíte se tehdy, když nacházíte odpovědi na své otázky. Zvědomte si, na jakou otázku právě hledáte odpověď. Co hledáte, co vás zajímá, jaké téma vás pálí? Když víte, jak zní otázka, velmi často se odpověď objeví během několika dnů či týdnů. Když zaměříte svou pozornost na svou otázku, bude pro vás snazší uvědomit si, kde hledat, nebo koho a na co se ptát.

Toto jsou otázky, se kterými se v našich diářích Life Designer setkáte v úvodu do každého měsíce. Možná jste museli změnit styl plánování svých aktivit a úkolů. Ale motivovat se k rozvoji a radosti ze života by mělo být stabilní součástí našeho plánu.

Nezapomeňte, že za každým mrakem je slunce. Temné chvilky nám slouží k tomu, abychom se z nich mohli poučit a vychutnat si lépe ty světlé. ❤️

Přejeme vám krásný květen a pozitivnímu myšlení zdar!
Hanka a Adéla

SOUTĚŽ: Motivační diář pro jednu z vás

Diář Life Designer - Fleppi.cz

Protože holky jsou dobré duše, rozhodly se i ony podpořit náš projekt Malý kousek dobra, kterým pomáháme zpříjemnit současné chvíle. Jedné z vás věnují Motivační diář Lite dle vlastního výběru. Ten slouží nejenom jako plánovač, ale zejména jako deník pro osobní rozvoj. Kalendářová část obsahuje pouze měsíční přehledy, zbytek diáře je určen na úkoly, poznámky, projekty i osobní vize. Výhra, která zkrátka potěší úplně všechny. A jak se stát šťastným výhercem? Stačí nám do neděle 10. května odpovědět na otázku:

Co nového v květnu vyzkoušíte?

Hurá, máme vítězku!

Share: