Měsíční přehled: Co si do něj zapisovat?

Mesicni prehled, měsíční kalendář - Fleppi.czMěsíční přehledy bývají součástí většiny diářů. Někdo je taktně přehlíží, jiný bez nich nedá ani ránu. Začněte je letos používat. Ani nevíte, jak vám mohou ulehčit život!

Dlouho jsem měsíční přehledy považovala za zbytečné a naprosto jsem si vystačila s týdenním kalendářem. Měla jsem pocit, že bych jen znovu zapisovala to samé a ještě zpětně.

Potom jsem si ale přečetla knihu Metoda Bullet Journal a začala s bullet journalem. Rázem jsem pochopila kouzlo měsíčních přehledů a začala je funkčně využívat. Dnes se s vámi chci podělit o to, jak měsíční přehled využívám já a co všechno si tam můžete psát vy.

Můj měsíční přehled

Mně nejvíc vyhovuje bullet journalová klasika. Na jedné straně mám pod sebou v řádcích napsané dny (ty si ještě dělím napůl na osobní věci a články na blog) a na druhé straně prostor na poznámky. Zkoušela jsem několikrát i čtverce, ale nějak mi zkrátka nesedí.

Stranu na poznámky využívám jako místo na záznam úkolů, nápadů na články, zaznamenávání toho nejlepšího z daného měsíce, obecné poznámky a momentálně taky jako místo, kam si zaznamenávám Rozárčiny milníky. Vyhovuje mi, že můžu vidět celý měsíc na jedné straně a vím, co všechno nás čeká, případně potom zpětně, co všechno se událo. Z měsíčního přehledu pak také čerpám úkoly do týdenního kalendáře.

 České měsíční přehledy máme skladem

Používáte kroužkový diář a měsíční přehledy vám chybí? Pořiďte si ty naše.
Můžete si do nich zapsat i své TOP cíle pro celý rok, TO DO list i bucket list.

Co si zapisovat do měsíčních přehledů?

  • různé sledování zvyků
  • plány a úkoly
  • seznamy
  • milníky, ať už vaše nebo vašich dětí
  • hesla/citáty pro daný měsíc
  • spánek
  • náladu
  • přečtené knihy

Vytvořte si diář podle svého gusta

Měsíční přehled je základ. Přečtěte si, co dalšího by vám nemělo chybět v diáři.
A na našem e-shopu můžete pak objednat české náplně do diáře.

Používáte měsíční přehledy? A co všechno si tam zapisujete?
Inspirujte v komentářích ostatní. 

Míša Tomanová - Fleppi.cz

Share: