Mít diář, anebo ne?

Mít diář, a nebo ne?Spousty lepících papírků, popsané papíry, poznámky v mobilu. Něco ve stolním kalendáři, něco na nástěnce, něco v notýsku. Tisíce různých seznamů a úkolů na různých místech. Takhle, to moji milí vypadá, když nemáte diář. Zmatek a chaos.

A teď si představte, že máte jedno jediné místečko na všechno. Na poznámky, na úkoly, na seznamy, na zaznamenávání schůzek, událostí všedních dnů i zásadních životních milníků. Místo, kde můžete sledovat, za co utrácíte, jak se cítíte, pravidelnost svých ženských dnů, ale i kroužky dětí. To je DIÁŘ.

Chci být minimalista, anebo popustit uzdu fantazii?

Je jedno, jestli to bude obyčejný diář, který koupíte v papírnictví, vymazlený bullet journal či luxusní kožený diář. Pořád to bude váš diář a je jen na vás, co všechno si do něj chcete a potřebujete psát. Někdo rád zaznamenává každou maličkost, někomu stačí vědět, kdy a kde má být. Nic není špatně a vše je dovoleno.

S tím také souvisí, jak moc se diáři chcete věnovat. Pokud jste milovník papíru jako my ostatní, tak vás nadchne obrovská kupa možností, kterou s diářem máte v rukou. Existuje nepřeberné množství doplňků, které na vás číhá po celém internetovém světě. Razítka, samolepky, washi pásky, ozdobné sponky, designové lepící papírky, propisky, plnicí pera, barevné tužky, oddělovače, různé druhy náplní na všechno možné.

Diář je primárně místo, které vám umožňuje být organizovaná. Víte kde, kdy a s kým máte být, víte, co je potřeba zařídit. Může být pro vás skvělým motivátorem a tak trochu také deníkem – podle toho, kolik toho do něj chcete svěřovat. Zároveň je to, ale taky místo, kde můžete být kreativní a u kterého můžete relaxovat.

Uvařit si čaj nebo kávu. Rozložit na stole všechny nezbytnosti. Otevřít diář a naplánovat si, co vás čeká následující týden. Je v tom zkrátka něco uklidňujícího. Navíc jakmile vidíte, co vás čeká a jakmile je všechno naplánováno, ubude vám stres. Věřte mi.

Tak jste na tom? Žijete s diářem nebo bez něj?

Pokud vás tohle téma zaujalo, zavítejte do skupiny Planner lovers v ČR, na blog Wish. Hope. Life. nebo na instagram Planner_Michelle a nechte se inspirovat.

Míša - Fleppi design team

Share: