Notýsky pro každou příležitost

Notýsky pro každou příležitost

Nikdy jsem nebyla sběratel washi pásek. Samolepek mám doma požehnaně. A z každé dovolené si vozím obyčejnou tužku. Čeho mám, ale fakt hodně jsou notýsky. Takové ty malé sešitky. Různé motivy, různé značky. Leží mi v šuplíku, na poličkách, na stole. Ale co s nimi, že jo?

Mám jeden.

TEN hlavní. Je z Papelote a stal se z něj takový můj malý „svědek“ (znáte knihu Třetí přání od Roberta Fulghuma?). Začala jsem do něj psát/malovat/lepit v únoru 2015. Není to žádný deník a není potřeba do něj psát pravidelně. Někdy se v něm objeví pár věcí po sobě a někdy na něj nesáhnu několik měsíců. Najdete tam různé postřehy, momentální pocity, citáty, úryvky písniček. Vlepené obaly od žvýkaček, náplasti, obrázky, fotky. Malůvky. Je to mišmaš všeho. Seznam měst, kam se chci podívat. Shrnutí konkrétních měsíců. Životní pravidla. Vzkazy, které píšu sama sobě. Věci, co jsem zaslechla venku, a zůstaly mi v hlavě. Připomíná mi věci, které nechci zapomenout – ať už proto, že byly krásné nebo proto, že byly neuvěřitelně těžké.

Někdo na tohle používá sešity a každý to nazývá trošku jinak, ale přijde mi hrozně fajn něco takového mít. Vlastně jsem si něco podobného vytvořila, už když jsem byla malá. Jmenovalo se to Sešit pro každou příležitost. Jeden jsem měla já a druhý má nejlepší kamarádka. Většinou jsme do nich psaly a lepily společně. Ten sešit mapuje moje dětství a dobu, ve které jsme vyrůstaly.

Druhý notýsek mám na zaznamenávání radostí, které se snažím hledat každý den. Obzvlášť v ty dny, kdy se moc radostně necítím. Leží mi na nočním stolku a každý den si do něj musím zapsat aspoň pár maličkostí, které mě ten den potěšily. Víc o něm jsem psala TADY.

Jak to máte vy? Ukládáte si podobné věci jen na papírkách někam do krabice? Nebo máte nějaké místo, kam tyhle věci můžete sepsat/zaznamenat? Nebo vás něco podobného ani nenapadlo?

Míša - Fleppi design team

Share: