PILOT FRIXION LIGHT SOFT | Na zkoušky s něžnými barvami

PILOT FRIXION LIGHT SOFT

Přichází perná část roku! A to nejen kvůli tomu, že teplota venku nezadržitelně stoupá a vy se možná už vidíte na dovolené. Studenti vysokých škol se totiž dost zapotí, i kdyby teplota klesla na bod mrazu. Začíná totiž zkouškové období. A to je dostatek důvodů pro to, aby se orosilo nejedno čelo a zapotily nejedny dlaně. Taky vás už polévá horko?

Zkouškové bez zvýrazňovačů? Neděste mě!

Způsobů, jak se vědomosti „nalít“ do hlavy, je nepočítaně. A každému vyhovuje něco jiného. Ale přece jen máme něco společného. Bez zvýrazňovačů si pomalu nedovedeme zkouškové představit. Zápisky se mnohým daleko lépe učí, když mají podtržené nejdůležitější pasáže v textu.

Někteří volí při studiu na zkoušku i barevné kódování. To nejdůležitější zvýrazní žlutým zvýrazňovačem, na zajímavosti zvolí třeba oranžovou barvu. Možností, jak využít barvy k lepšímu zapamatování učiva je tolik!

Zvýrazňovače do školy

Konec jasných barev, světu vládne pastelová

Co takhle si to ale tentokrát trochu zpestřit samotné učení? Pokud jste papírenští nadšenci, zlepšit den i celé zkoušky vám mohou pastelové zvýrazňovače, které představují něžnější alternativu neonových barev. Mé pozornosti neunikly gumovatelné zvýrazňovače Pilot Frixion Light Soft.

PILOT FRIXION LIGHT SOFT

CHCETE MÍT TAKÉ SVOU SADU PASTELOVÝCH ZVÝRAZŇOVAČŮ?
Objednejte si je zde a za pár dní je máte doma!

Zvýrazním… vygumuju… a zase nanovo

Tyto zvýrazňovače nejenže jsou krásné, ale mají tajné eso v rukávu. Termosenzitivní inkoust, díky kterému můžete zvýrazněnou část jednoduše vygumovat. A zvýraznit ji klidně znovu. Třeba mě se často stávalo, že jsem toho vlastně nakonec podtrhala až moc 🙂 Gumovatelné zvýrazňovače by tento problém docela hravě vyřešily!

Gelový inkoust ve zvýrazňovačích je velmi jemný a díky příjemně pevnému hrotu fix klouže po papíře. Ten navíc nemá tendenci se třepit. Fixy mají také poměrně velkou výdrž, ale je dobré je nenechávat dlouho bez víčka. Jinak mají tendenci trošičku vysychat, ale to je u všech zvýrazňovačů stejné.

PILOT FRIXION LIGHT SOFT

Pilot Frixion Light Soft v praxi. Obstál?

Přestože hroty vypadají opravdu světlounce, zvýrazňovače se na bílém papíře rozhodně neztratí. Ocenila jsem, že pro dokonalý efekt stačí jedna vrstva. Barvy jsou příjemné, nenásilné a pohled na zvýrazněný text působí harmonicky.

Mazání šlo také snadno, zvlášť pokud podtrhnete text jen jednou vrstvou. Dávejte si ale pozor, aby byl gumovací hrot vždy čistý. Naštěstí je to docela snadný úkol, a kdyby na něm přece jen něco ulpělo, stačí mokrý hadřík.

V čem zvýrazňovače obstály, je i propíjení na druhou stranu papíru. Nic jsem nezaznamenala, ani když jsem přes některý text přejela zvýrazňovačem dvakrát, třikrát. A to nejen na papíru s vyšší gramáží, ale ani na běžně dostupném kancelářském papíru, na který si poznámky tiskneme nejčastěji. Takže ano, za mě obstály!

Zvýrazňovače do školy

 

Máte nějaké další osvědčené tipy, jak zvládnout zkouškové? Dejte nám o nich vědět do komentáře.

Všem studentům přeje celý náš tým HODNĚ štěstí u zkoušek!!!

Silvie - Fleppi design team

Share: