Plánování bez diáře

Plánování se samolepkami do diáře

Možná si říkáte – plánování bez diáře – jak se to dělá? A možná si myslíte, že to není možné. Chtěla bych vám ukázat, že to možné je a zároveň vás inspirovat. Napadlo mě to v práci, když jsem koukala do svého stolního kalendáře, kterému se říká „daňový“. Jak jsem zvyklá na všechny ty barvy, které samolepky dodají černobílým stránkám diáře, s každým pohledem na kalendář ve mně rostla potřeba s ním něco udělat. A tak se také stalo.

Základem tohoto plánování je stolní kalendář a samozřejmě samolepky. Použila jsem kit na září, který je, stejně jako ostatní měsíční sety samolepek od Fleppi, nápaditý, barevný a dokonale postačí k základní výzdobě kalendáře. Já ovšem trpím obsesí a závislostí na samolepkách, a tak jich potřebuji hodně. Proto jsem kit doladila ještě dalšími nálepkami ze samostatných aršíků. Také mám ráda rozmanitost, a tak jsem každou stránku kalendáře udělala trochu jinou, abych každý týden koukala na jiné rozložení svých aktivit.

Plánování se samolepkami do diáře

První týden jsem kombinovala checklisty ve vlaječkách a boxech včetně jednoduchých prázdných boxů a half boxů. Přidala jsem plánovací samolepky s nákupem, vínem a filmovou klapkou. Pro zdůraznění některých úkolů jsem přidala upomínkové samolepky „nezapomeň“, „můj plán“ a „důležité“. Nakonec jsem vše doladila dekoračními samolepkami.

Plánování se samolepkami do diáře

Druhý týden jsem kromě již zmíněných samolepek použila pitný režim, který každý den dodržuji. Také jsem zde použila více motivačních samolepek, které mají úžasný vliv na mou náladu.

Plánování se samolepkami do diáře

Třetí týden jsem si předlepila v první polovině dne checklisty ve vlaječkách. Jelikož takhle s předstihem nemám ještě plán, ponechala jsem u nich prostor pro jednotlivé činnosti, které přijdou.  Druhou polovinu jsem použila pro označení aktivit, které mám po práci a už o nich vím, protože se opakují s pravidelností. Zároveň jsem pro inspiraci vyplnila i sobotu a neděli.

Plánování se samolepkami do diáře

A poslední týden jsem kombinovala samolepky ze setu se samolepkami „v práci“, které nádherně doplnily checklisty v boxech a zároveň vyplnily i prostor v kolonkách.

Videonávod:

 

Z toho, jak stolní kalendář v závěru vypadá, jsem nadšená, a vím, že tenhle vzhled jednotlivých stránek má hodně daleko do nudného. Divím se, že mi trvalo tak dlouho se k tomu dopracovat a vím, že tohle plánování je věc, kterou budu dělat od teď již každý měsíc.

A co vy? Půjdete do toho se mnou?

Pokud ano, pojďte to s námi sdílet  #fleppikalendar.

Fleppi design team - Mirka

Share: