Plánování s Michelle

Já a můj diář. To je velký příběh se šťatným koncem. Až do loňského léta jsem diáře celkem často měnila a stále zkoušela něco nového (a neříkám, že jednou zase něco nového nevyzkouším), ale pak se ke mně dostal můj nynější Žluťák značky Kikki.K a já jsem konečně našla svůj tzv. planner peace. A dnes bych se s vámi chtěla podělit o to, jak se svým diářem pracuju a jak v něm vlastně plánuju.

Diář kikki-k

Od začátku roku jsem si našla celkem stabilní systém a konečně se mi nestává, že bych v diáři měla prázdné týdny.

1. Příprava

K diáři si sedám v pondělí ráno a všechno, co je v něm na daný týden napsáno tužkou přepíšu hezky prospiskou. Barevně doladím časy a přidám funkční samolepky.

To znamená, že všechno, co je do diáře potřeba naplánovat dopředu, píšu tužkou – věci na následující týden i věci, které jsou dál v budoucnu – nestresuji se tak tím, že se něco zruší, ani tím, že u sebe zrovna nedám všechny potřebné psací potřeby nebo samolepky.

2. Barevné kódování

Barevné kódování používám odjakživa – všechny věci mám rozdělené do určitých kategorií a daná kategorie má svou barvu. Např. porada – zelená, schůzky – oranžová, supervize – žlutá, osobní věci – růžová, asistence – fialová. Všechny časy daných událostí pak píšu příslušnou barvou. Snadné a jednoduché. Barevně píšu tužkami od Stabila s tenkým hrotem.

3. Zdobení

Dřív jsem diář poměrně dost zdobila. Jednak mi to zabíralo mraky času a jednak ten diář vypadal sice děsně plánovačsky cool, ale ne zas tak cool, když jsme ho vytáhla na pracovní schůzce. Takže teď zdobím jen minimálně a používám spíše samolepky se slovy nebo různé šipky, puntíky, vlaječky apod. Ráda do diáře přidávám třeba motivační citáty, které ladí s daným týdnem nebo situací, ve které se nacházím.

Plánování s Michelle

4. Co všechno zapisuju

Všechny schůzky a akce a zásadní věci. A to je vše. Jsem teď opravdu celkem minimalistická, co se týče diáře. Dřív jsem si zapisovala třeba jaký film jsem ten den viděla nebo, co jsem zrovna začala číst za knížku. Deník radosti si teď píšu do notýsku od Printintin a své dny mi sleduje fitbit v telefonu. Takže v diáři mám opravdu jen to, kde a kdy a s kým mám být.

Snad jsem vás inspirovala k tomu, že je opravdu možné najít v diáři klid a netrávit jeho vyplňováním x hodin. Na druhou stranu rozumím tomu, že někdo s diářem ty hodiny tráví rád a má na to čas a samozřejmě jako každý obdivuju všechny ty bullet journaly, které každý den vídám. Já jen vím, že pro mě už to pak přestává být zábava a nejsem schopná udržet nějakou kontinuitu. Víc ukázek z mého diáře a plánování najdete na instagramu @planner_michelle.

Míša - Fleppi design team

Share: