Plánování s TO-DO bloky

Plánování s TO-DO bloky

Dnes pro vás připravily článek ségry z e-shopu JiLsisters

JiLsisters – Julie a Lenka, dvě ségry, jedna přeorganizovaná a druhá neorganizovaná. Dohromady začaly vyrábět plánovací TO-DO listy, které jim pomáhají krotit jejich dny. Obě milují papír, bloky, bločky, diáře, fixky, nálepky…králíky…A jedna druhou samozřejmě. 🙂  TO-DO bloky, o kterých se zmiňují v tomto článku, vám nabízí na svém e-shopu.

Jak se ti daří plánovat a plnit úkoly v karanténě?

Naučila ses se ten nový jazyk? Dokončila pracovní resty? Dopsala knihu, uklidila celý šatník, dodělala fotoalbum z loňska? 🙂 Možná sis poté, co tě nouzový stav donutil zůstat doma, plánovala velké věci, ale to jsi ještě netušila, že se tato situace potáhne tak dlouho. Dochází ti už energie a naopak se nemůžeš k ničemu dokopat? Je potřeba dát věcem trochu řád. Nastavit si denní režim, záchytné body, rituály.

Ač to nás – milovníky papíru – velmi mrzí, klasický diář v tuto chvíli  pro některé téměř ztrácí smysl, protože zeje prázdnotou – žádné naplánované schůzky, návštěvy kaváren ani kina. Co se naopak ale v tuto chvíli hodí víc než kdy jindy, jsou plánovací TO-DO bloky. Jaký si vybrat a jak s nimi pracovat?

1. SITUACE – Jsem v pohodě, mám jen pár úkolů, na které nesmím zapomenout

Ok, potom ti bude stačit klasický TO-DO list – seznam, kam si zapíšeš, na co si zrovna vzpomeneš. Pokud je toho více, je praktické si úkoly rozdělit podle priorit: musím – když stihnu – chci. Tak víš, že první sloupeček by měl být odškrtaný co nejdříve.

Plánování s TO-DO bloky

2. SITUACE – Mám víc různých úkolů a zároveň nechci zanedbávat sebe sama

Zkus TO-DO list rozdělený podle typu úkolů, ale nedatovaný. Potřebuješ vyřídit pracovní věci, ale taky pravidelně cvičit, zdravě jíst a přečíst pár knih. Ráda si občas zapíšeš myšlenku, která tě zaujala a snažíš se užívat si každý den. I když jsi doma. 🙂

Plánování s TO DO bloky

Víte o tom, že i my máme ke stažení týdenní plánovač?

Tyto plánovače jsme si taky moc oblíbily! Jsou ideální ve chvíli, kdy na diář nějak není čas nebo nálada. Proto jsme si jeden kdysi vytvořily a máme ho i pro vás volně ke stažení zdarma  – datovaný i bez data. Pokud ale nemáte tiskárnu, TO-DO bloky od našich papírových „kolegyň“ JiLsisters budou správnou volbou.

DIY Stolní plánovač Fleppi.cz

3. SITUACE – Jsem matka a manželka a potřebuji si zachovat zbytky zdravého rozumu

Tohle je náročná situace – rodina celý den spolu, musíte pracovat, kolem běhají děti a navíc začínáte mít ponorku. V tomto případě je nejlepší mít týden naplánovaný pěkně dopředu – ať každý ví, jaký je jeho úkol a zároveň kdy má čas na sebe. Rozepiš si obědy a tomu přizpůsob nákupní seznam (a dopolední práci). Mysli taky na sebe a rovnou si v týdenním plánu vyhraď čas, který budeš věnovat jen sobě a tomu, co tě baví a naplňuje. Protože i supermatka potřebuje někde brát síly.

Plánování s TO DO bloky

SOUTĚŽ: TO-DO bloky pro tři z vás

A ani tento týden nepřijdete zkrátka! 🙂 Abychom nezapomněly, ještě tu něco pro vás máme.

Plánování s TO DO bloky

Holky z e-shopu JiLsisters si v rámci našeho laskavého projektu #MalyKousekDobra pro tři z vás nachystaly balíček s TO-DO blokem. A jak se dostat blíž k šanci, že pošťák s výhrou zazvoní právě u vás? Stačí odpovědět do neděle 26. dubna na následující otázku:

Co vy a TO-DO listy? Zapisujete si každou drobnost, nebo naopak fungujete i bez něj?

 

Známe vítězky!

Holkám moc gratulujeme a ostatním děkujeme za krásné komentáře. Odškrtávání zdar! 🙂

 

Share: