Povinná výbava pro všechny knihomoly

Povinná výbava pro všechny knihomolkyJestli některé předsevzetí letos vede na pomyslném žebříčku, je to nejspíše tohle. Budu víc číst. Lidé se hojně pouští do knižních výzev a dávají si velkolepé cíle. Dvacet knih za rok. Ne, klidně třicet! To dám. Na Instagramu se pod hashtagem #vicecasunacteni štosuje pěkná snůška knih. Vždyť právě toto heslo se použilo už na více než 94 000 fotografiích! A v Instastories a na feedu už se uživatelé honosí, kolik toho za leden stihli.

A vlastně nezbývá než tleskat, protože čtení knih má na náš mozek obrovský vliv. Trénuje paměť, pomáhá nám rozšiřovat slovní zásobu, rozvíjí naši fantazii a vizualizaci, zlepšuje koncentraci a odbourává stres. A navíc nám pomůže utéct od všednosti dnů. Oscar Wilde k tomu kdysi řekl nesmrtelnou větu: „Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj.“ Trefné a přesné. Já díky tomu byla posledně v indickém ašrámu a cítila, jak mě tvrdá prkna postele tlačí do zad. A co jste dělali vy?

Zápisky pro knihomoly nesmí v diáři chybět

Samozřejmě existuje mnoho aplikací a webových stránek pro zapálené čtenáře i začátečníky, které toto zapisování a pomyslné odškrtávání motivuje a rádi ho navzájem sdílí. Možná ale taky, jako my, nedáte dopustit na papír a oblíbenou propisku. Pak bychom pro vás měli tři náplně, které do vašich kroužkových diářů padnou jako ulité.

Ceny za jeden list je nepatrná, takže radost si může udělat opravdu každý knihomol!

Knihy k přečtení

Povinná výbava pro všechny knihomolky

Tato náplň je nejspíše jasná a ručím vám za to, že s další přečtenou knihou se bude neutěšitelně plnit. Protože čím víc knih přečteme, tím víc začneme do světa kouzelných písmen pronikat. A budeme chtít víc a víc.

NÁPLŇ OBJEDNÁVEJ ZDE: KNIHY K PŘEČTENÍ

 

Malý deník knihomolky

Povinná výbava pro všechny knihomolky

Náhradní náplň Malý deník knihomolky je ideální pro ty, kteří chtějí mít na jednom místě záznamy o svých přečtených knihách, ale nepotřebují se zrovna rozepisovat. Je to zkrátka takový čtenářský deník pro minimalisty. Najdete v něm kolonku pro název knihy, jejího autora, zároveň si můžete zaznamenat, kdy jste knihu začali číst a kdy jí dočetli. Nechybí ani jednoduché hodnocení v podobě počtu udělených srdíček.

NÁPLŇ OBJEDNÁVEJ ZDE: MALÝ DENÍK KNIHOMOLKY

 

Velký deník knihomolky

Povinná výbava pro všechny knihomolky

Náplň Velký diář knihomolky je téměř povinnou výbavou všech knižních nadšenců. Slouží jako čtenářský deník, který můžete navíc stále nosit s sebou a průběžně do něj zapisovat i na cestách. Najdete v něm totožné kolonky, jako v Malém deníku knihomolky – název knihy, jméno autora, datum, kdy jste s knihou začali a kdy dočetli poslední větu a hodnocení pomocí počtu srdíček. Zároveň máte prostor pro všechny poznámky či zápisky ke knize. Stručný obsah, hlavní myšlenka nebo oblíbené úryvky. To už je na vás!

NÁPLŇ OBJEDNÁVEJ ZDE: VELKÝ DENÍK KNIHOMOLKY

 

Malý bonus: Samolepky pro zapálené čtenáře

A pokud si už, stejně jako my, nedokážete představit plánování bez samolepek, rozhodně by vám neměly ve sbírce chybět ani tyto knižní poklady!

SAMOLEPKY OBJEDNÁVEJ ZDE: KNIHOVNA | KNIHY

SOUTĚŽ: Něco vám chybí? Sem s tím! – ukončena

Zdá se vám, že v naší nabídce ještě nějaká náhradní náplň či samolepky pro knihomoly chybí? Dejte nám o tom vědět do komentáře! Jednomu z vás pošleme jako poděkování krásný balíček se všemi produkty, které jsme vám v tomto článku představili. Soutěž trvá do 22.2. 2019 

Výhercem se stává:Fleppi soutěž - výherce

Silvie - Fleppi design team

Share: