Tipy do diáře #1 | Planneraddiction.com

Určitě mi dáte za pravdu, že samolepek a dalších věciček k diáři není prostě nikdy dost. Takže tu pro vás mám (snad) pravidelnou rubriku Tipy do diáře. V ní bych se s vámi chtěla podělit o super stránky, kde si můžete zdarma pořídit všemožné samolepky, rozdělovače a další tiskoviny, nebo na nich najdete návody na výrobu dalších doplňků k diářům. Myslím, že se rozhodně máte na co těšit, protože takových stránek není málo. Takže nažhavte nůžky a tiskárny, jdeme na to.

A začneme ve velkém, protože můj první tip je stránka Planneraddiction.com. Co vše zde najdete?

  • samolepkové sety – osmistránkové sety samolepek, které vychází každý měsíc, týdenní samolepkové sety, ale i dekorativní samolepky. Vše v nádherných designech a ve formátech jpg i pdf doplněné řezacím souborem pro plotr Silhouette. Takže prostě vše, co potřebujete.
  • „washi“ pásky – designové proužky samolepek, které můžete využít k dekoraci stejným způsobem, jako klasické washi pásky. Opět ve všech třech formátech. (Ty asi brzy vyzkouším 🙂 )
  • diářové oddělovače – tyto tiskoviny jsou připraveny pro tisk na papír velikosti A4 a velikostně jsou připraveny pro diáře Happy Planner. Nic ale nebrání tomu zastřihnout si je do diáře velikost A5.U některých  designů si z nich můžete udělat i oddělovač do diáře velikosti A6 / Personal (ukážeme si ke konci článku). Parádní kousky, že? Ale to není vše. Autorka blogu vede ještě druhý blog s tiskovinami na stěnu Wallartaddiction.com. Všechny jsou nádherné a všechny si je můžete upravit do velikosti do diáře. Už teď nevíte, co tisknou dřív, že 🙂
  • náplně do diáře – měsíční náplně – 25 stránek obsahující měsíční přehled, týdenní přehled, měsíční cíle, rozpis úklidu, fitness rozpis, pravidelné zvyky, plánování projektu a další listů. Dále zde najdete i listy pro plánování jídelníčku, psaní poznáme a další. Všechny tyto listy jsou primárně určeny do diáře Happy Planner, dají se ale jednoduše přizpůsobit do kroužkového diáře A5. Prostě pořádná nálož tiskovin.

Jak na tisk:

    • samolepky – samolepky stačí jednoduše stáhnout a vytisknout na samolepicí papír. Vzhledem k tomu, že hodně z nich je určeno k popisování, bude se vám asi více hodit vytisknout si je na matný papír. Mě osobně se ale víc líbí tisk na lesklý papír. S jeho popisováním nemám problém. Pokud vlastníte řezací plotr Silhouette, máte celkem vystaráno a samolepky máte ve chvilce vyřezané a můžete lepit. Pokud ne, nevadí. Postačí nůžky a pro usnadnění odlepení vystřižené samolepky od spodní ochranné folie doporučuji „dloubnout“ mezi ně jehlou, špendlíkem nebo odlamovacím nožíkem.
Můj tip: Nemáte možnost si samolepky vytisknout nebo vyříznout, ale rády byste je tak měly. Neváhejte mi napsat.
    • diářové oddělovače a náplně – majitelky Happy Planneru to mají v tomto případě nejjednodušší. Všechny tiskoviny jsou dělané právě pro tento diář, takže vám stačí jen vytisknout potřebné listy a vystřihnout je podle připravených značek.
Můj tip: skvělý návod, jak jednoduše vyříznout listy podle připravených značek najdete v tomto videu https://www.instagram.com/p/BSecG0LFFZH/?taken-by=cocoa_daisy

Tisk do kroužkového diáře A5: Stáhnu si vybraný list na plochu, otevřu jej v programu Adobe Reader a ve složce Soubor zvolím Tisknout – prostě klasicky, jak jste zvyklé. A Teď pozor!!!  V nastavení tisku si v sekci Velikost a zpracování stránek zvolím Vlastní měřítko a nastavím jej na 88%. A nyní už stačí jen dát tisk.

    Po vytištění bude grafika potřebně vysoká, na šířku bude větší, ale to se doupraví vystřihnutím. List velikosti A5 má rozměry 14,85 x 21 cm. Tento rozměr si vyznačím na grafiku a vystřihnu. Abych měla text grafiky po vložení do kroužkového diáře opticky na středu stránky, vyměřuji si velikost stránky od levého rohu (velikost tedy neupravuji zastřižení na obou stranách stejnavě, ale jen na pravé straně).

Tisk do kroužkového diáře A6/Personal:

     Stáhnu si vybraný list na plochu, otevřu jej v programu Adobe Reader a ve složce Soubor zvolím Tisknout – prostě klasicky, jak jste zvyklé. A Teď pozor!!!  V nastavení tisku si v sekci Velikost a zpracování stránek zvolím Vlastní měřítko a nastavím jej na 72% a v sekci Orientace zvolím Na šířku.
    Po vytištění bude grafika potřebně vysoká, na šířku bude větší, ale to se doupraví vystřihnutím. List velikosti A6/Personal má rozměry 9,5 x 17,1 cm. Tento rozměr si vyznačím na grafiku a vystřihnu. Abych měla text grafiky po vložení do kroužkového diáře opticky na středu stránky, vyměřuji si velikost stránky tak abych měla na levé straně okolo textu grafiky větší okraj než na pravé straně. Počítejte, že cca 1,5cm budete potřebovat pro proděravění.
    Náplně do diáře si tisku na klasický kancelářský papír gramáže 80g/m2. Oddělovače tisknu na lesklý papír gramáže 200g/m2.

Stránka Planneraddiction.com je bohatým zdrojem pro vaše diářové zdobení. I já už jsem si odtud natiskla pár věciček a ještě spoustu jich mám v plánu. Takže přeji příjemné tvoření a nezapomeňte se se mnou podělit o vaše krásné a vylepšené diáře.

Tady je malá ukázka toho mého 🙂

Share: