Listování diářem – Náš týden bez barev

Listování diářem - Týdenní diář bez barev - Fleppi.cz

S holkami v redakci jsme se pustily do zajímavého experimentu. Na jeden celý týden vynechat v diáři barvy. Žádné divoké samolepky, žádné zvýrazňovače a barevné kódováníPouze černá a bílá. To bylo jediné povolené duo. Jak to dopadlo? Přečtěte si naše zkušenosti, jak jsme se s tím popraly, a podívejte se na fotografie, jak to vypadalo v reálu.

Ali

Ali používá růžový Journal od značky Doller

plánování týdne v diáři - Fleppi.cz

Musím se přiznat, že černobílý týden v diáři byl můj nápad a vlastně mě samotnou překvapilo, že mě něco takového napadlo. Můj týden v diáři bývá většinou přeplácaný, barevný, plný samolepek a zvýrazňování. O to zajímavější to ale bylo. A protože jsem měla pocit, že to musím nějak zaplnit, zapisovala jsem mnohem více deníkové záznamy. Každý den jsem si třeba napsala jeden zajímavý bod dne a více jsem malovala. Hodně mě taky překvapilo, kolik černobílých samolepek mohu použít a vlastně mi ty barevné ani tolik nechyběly. Myslím, že ačkoliv jsem na barvičky, někdy si to ještě zopakuji. A zkusím to více minimalisticky, protože takto vedené diáře taky obdivuji.

Míša

Míša používá Můj velký diář od značky Můj.

plánování týdne v diáři - Fleppi.cz

Černobílé plánování pro mě bylo opravdu výzva! Mám ráda diář barevný a černá ani v běžném životě není moje kamarádka. Vlastně až s bullet journalem jsem se naučila používat psací potřeby s černým inkoustem, do té doby jsem byla jeho velký odpůrce. Zjistila jsem, že vlastně nemám tolik materiálu na zdobení, když jsem omezená barvami – třeba washi pásky v černobílých tónech nemám vůbec. Tak schválně, jak myslíte, že jsem se toho nakonec zhostila? To vidíte na fotce!

Silvi

Silvi používá diář z kolekce The Original od Filofax s náplněmi od značky Fleppi.

plánování týdne v diáři - Fleppi.cz

Černobílá výzva mě zaujala hned a těšila jsem se na ni. Protože mám ráda jednoduchost a barvy v diáři poslední dobou moc nevyužívám, myslela jsem, že to bude brnkačka. A ejhle, spletla jsem se. První problém byl najít správnou propisku. Na ty já jsem pes. Já totiž nemohu mít jen tak nějakou propisku. Věřila jsem, že ve svých zásobách psacích potřeb ale nějakou ulovím. Nikde nic. Mé kuličkové pero s černou náplní vyschlo. Obě moje fixy s tenkým hrotem stejně tak. Ani u nás v papírnictví mi nedokázali pomoci. Nakonec jsem objevila u manžela v pracovně Pilot Frixion Ball. Láska se nekonala, ale zvládly jsme to. Přestože jsem měla k dispozici krásné černobílé samolepky z našeho e-shopu a k nim i ručně kreslené samolepky od značky Mocer, něco mi v tomhle týdnu chybělo. Možná přece jen trochu barev. Nicméně i tak jsem si z toho něco odnesla – propiska s černou náplní působí míň rušivě než modrá. Zvlášť v kombinaci s barevnými nálepkami. Teď už jen sehnat to správné pero a zkusím to znovu!

Tak co, máte chuť se také přidat, nebo se barev nevzdáte? 🌈
Pokud se odhodláte, nezapomeňte nás označit na fotkách!
Na Instagramu nás najdete jako @Fleppi.cz

Míša Tomanová Silvi z blogu Fleppi.cz
 

Share: