Jak využít v diáři washi pásky

washi pásky v diáři - Fleppi.cz

Washi pásky mají v sobě zarolované malé tajemství. Obvykle nezůstanete u jedné. Jsou krásné, praktické a návykové. Naše redaktorka Ali vám představí, jak s nimi dá kouzlit v diáři.

Pár svých prvních washi pásek jsem si koupila prostě jen proto, že se mi líbily. Občas jsem s nimi přelepila obálku nebo je použila na přilepení něčeho, co jsem chtěla v klidu odlepit. Po čase ale pásek přibývalo a já s nimi začala zdobit diář. Ale spíš tak sporadicky jen tak po okrajích stránek. S washi páskami ale lze udělat hodně parády a já mám pro vás 5 tipů, jak na to!

Washi páska je lepicí papírová páska, nejčastěji vyrobená z rýžového papíru či jiných přírodních vláken. Můžete je jednoduše trhat (čímž také vytvoříte zajímavý efekt). Jejich velkou výhodou však je, že se dají jednoduše odlepit.

Místo rámečků

washi pásky v diáři - Fleppi.cz

Washi pásky se skvěle hodí místo fixek na orámování jakéhokoliv nápisu. Moc hezky vypadá, i když jich sladíte více či je dokonce překrýváte. Stejně tak lze samozřejmě orámovat i obrázky či fotky. Tím je rovnou i přilepíte.

Klasické oddělování

washi pásky v diáři - Fleppi.cz

Pásky využijete především při tvorbě bullet journalu, ale můžete si tak dozdobit i předtištěný diář. Washi pásky, a zvláště ty úzké, se totiž skvěle hodí k oddělování dnů v týdenním layoutu či jiných přehledech.

Místo malůvek

washi pásky v diáři - Fleppi.cz

Washi pásky můžete využít i všude tam, kde byste jindy chtěli namalovat nějaký obrázek, ale třeba není tolik času. Nejen, že můžete využít celé pruhy, ale z pásek můžete vystřihnout jen tvar, který se vám líbí, a diář tak dozdobit.

Výběr je opravdu velký a nikdy nezůstanete jen u jedné.
U nás najdete rozdělení podle vzoru, barvy a šíře
. 🙂

Vybarvujte s nimi

washi pásky v diáři - Fleppi.cz

Tohle už chce trochu trpělivosti a šikovnosti, ale pomocí washi pásek vytvoříte jakýkoliv obrázek. A to nejen k dozdobení diáře, ale klidně i na různé pravidelnější vyplňování. Co kdybyste třeba hřbety přečtených knih nevybarvovali, ale místo toho na ně použili právě pásky? Nebo si tak postupně označovali našetřené peníze? Náladu? Fantazii se meze nekladou a váš diář bude zase o něco zajímavější.

Místo oddělovačů

washi pásky v diáři - Fleppi.cz

Washi pásky lze využít i jako oddělovače. Když jimi polepíte rohy či celé hrany stran, můžete tak barevně oddělovat měsíce. Chcete-li opravdu barevný diář, nebojte se polepovat každou stranu, zavřený diář bude pak z boku vypadat skvěle.

Prozraďte nám, zda jste nějaký tip zkusili.
A pokud máte další nápady, napište nám je!

Alice Jendelová - Fleppi.cz

Share: