Terez: Zorganizovaná za chvíli

Věřím, že hodně z vás nemá času na rozdávání. Celej den v práci nebo ve škole, pak rodina a domácnost… Jak teda v takovým blázinci zůstat zorganizovaná, vědět, co budete kdy dělat, a třeba si ještě ten diář vyzdobit – a to všechno v krátkým čase? Mám pro vás tři tipy, jak se tomu snad co nejvíc přiblížit.
  1. Neztrácejte čas. Přivádí mě to na myšlenku, že se o naší době pořád říká, jak je děsně uspěchaná. Ale já tím nemyslím, abyste spěchaly. Tomu se snažte vyvarovat. Já to mám totiž tak, že když spěchám, jsem akorát ještě víc zmatená. Ale to je odbočka – chci říct, abyste si všechno rozplánovaly co nejlíp tak, abyste nemusely pořád přemýšlet, co z vašeho to-do listu uděláte teď. To hrozně bere čas! Pořád se jen rozmýšlet, co je vlastně nutnější, co míň pracný… To člověka nutí k lenosti, a to rozhodně nechceme.
  2. To, co můžete udělat hned, nebo co zabere pod deset minut, udělejte hned. Nejenže váš to-do list bude o něco kratší a bez zbytečných maličkostí, ale taky budete hned produktivnější. Já vím, že to odškrtávání v to-do listu je děsně uspokojující pocit, ale je lepší si odškrtnout míň důležitějších věcí, než samý blbosti, že jo? 😀
  3. Dejte si každej týden čas na odpočinek. Já si odpoledne v sobotu nebo neděli sednu ke stolu, udělám čaj (v tomhle horkým počasí ho vyndám z ledničky a přihodím pár kostek ledu – na mátovej nedám dopustit ani v létě!), zapálím voňavej vosk v aroma lampě, pustím jeden, dva, tři… díly seriálu a plánuju. Není to jen odpočinek u oblíbenejch činností, ale taky vás to připraví na další týden! Budete vědět, co vás čeká a jak se na to všechno připravit. A jak takový plánování vypadá u mě?
Já mám svůj diář ráda hodně barevnej a pestrej. Vy jste v plánovacím světě už zběhlý, tak určitě nemusím představovat washi pásky, post it lepíky, miliardu barev zvýrazňovačů a všelijaký samolepky. Naprosto chápu, že ne každá z vás to má tak jako já, ale taky se tu najdou takoví diářoví fanatici, že jo? 😀
A nakonec, abych si mohla další plánovací den označit, musím samozřejmě použít samolepku. Protože jsem nenašla zatím žádný roztomilý diářový samolepky, vyrobila jsem si je sama. Je to děsně easy, jen si koupíte samolepící papír, najdete vaše vysněný samolepky, vytisknete, vystřihnete a nalepíte! Já jsem tyhle sladký diářky našla na http://luckicharms.weebly.com/art–design/plan-planner-stickersa jsem z nich nadšená!

Autorka článku Terez – 

Jsem z blogu Document This Moment, kde píšu nejen o papírnictví a plánování, ale taky o mým životě, kosmetice, jídle, eko a vegan tipy… prostě o všem, co mě dělá šťastnou!
Share: