5 tipů, jak napravit chybu v diáři

Jak opravit chybu v diáři - Fleppi.cz

Známe to všichni, zvlášť pokud tvoříte jako já bullet journal. I když si dám tu práci a předkresluji si to tužkou, chyba se vloudí. Máme pro vás ale několik tipů, jak to zachránit.

1. Používejte správné psací pomůcky

Rada vcelku logická a jednoduchá. Používejte gumovací pera. A gumovací pera už se dávno netýkají jen modré či černé barvy. V nabídce jsou všechny možné barvy i gumovací zvýrazňovače.

2. Nejjednodušší způsob je přelepit

Tento způsob asi totiž děláme všichni – když se něco nepovede, přelepíme to. Kromě samolepek ale můžete použít i papír. Moc hezky může vypadat třeba béžový či černý.

Jak opravit chybu v diáři - Fleppi.cz

TIP z našeho e-shopu: Využít můžete i tyto béžové post it papírky.

Využívejte výstřižky z oblíbených časopisů, já třeba používám ráda Kreativ. Velkou studnicí je také Pinterest, kde si můžete najít hezké obrázky a vytisknout si je. Vytvoříte si tak možná hezčí stránku, než jste původně zamýšleli. Při méně výrazné chybě pomohou i washi pásky.

3. Bílý fix je vaše must have

Pokud se vám něco nepovede, vezměte černý fix či pero a přečerněte vše do nějakého tvaru. Chybu poté opravte bílým fixem. Mohu doporučit běžný centopen nebo náš gelový roller Sakura Gelly Roll.

Jak opravit chybu v diáři - Fleppi.cz

4. Nebojte se trhat!

Zní to krutě, že? Ale nebojte. Tento tip se hodí především při chybách větších rozměrů a v běžném předtištěném diáři bohužel použít nepůjde. Uděláte-li chybu, přepulte danou stránkou a tu část s chybou vytrhněte a vystřihněte. Pokračujte na další stránce a z předělu udělejte prostor pro to do list, nákupní seznam či poznámky.

Jak opravit chybu v diáři - Fleppi.cz

5. Nechte to být

Občasná chyba v diáři není žádná tragédie. Vždyť ani ničí život není dokonalý a je v pořádku udělat chybu. Pokud nejste vyloženě perfekcionista, který by to nezvládl, zkuste tam tu chybu nechat. Za pár dní zjistíte, že se vlastně vůbec nic tak hrozného nestalo.

Jak opravit chybu v diáři - Fleppi.cz

Máte nějaký další tip? Podělte se s námi.

Alice Jendelová - Fleppi.cz

Share: