Budějcký Pa-peer 2021: Víc než papírový festival

Budějcký Pa-peer 2021 - rozhovor, Fleppi.cz

Svou práci milujeme. Tvořit z papíru, den co den se kochat nad produkty při přípravě objednávek a radovat se, když nám nadšeně píšete, jak jste spokojené. Vážně bychom si moc přály, aby každý z vás mohl mít tak dobrý pocit ze své práci, jako máme my.

Ale co je úplně nejlepší? Když vás a vaše nadšení vidíme naživo. Když cítíme ty dychtivé pohledy, zatajený dech a blažený výraz na tváři. Když se vzduchem line vůně nadšení, papíru a dobré kávy. Když se na nás usmějí reálné tváře a my vidíme, že fakt existujete.

Proto je pro nás potěšením, že se můžeme podobné akce zúčastnit i v letošním roce. A tentokrát v Českých Budějovicích, které budou 2. 10. 2021 patřit akci s názvem Budějcký Pa-peer.

Setkání milovníků papíru, diářů, samolepek, zápisníků, krasopsaní a všeho, co k plánování a tvoření z papíru patří, zorganizovala Jarmila M. Ságová z ateliéru Estime.  Papír je moje láska už od malička. Nebyl den, kdy bych něco netvořila, nelepila nebo neskládala. I když mně životní cesty odvály jiným směrem, papír si ke mně cestu našel při studiu na umělecké škole a já mu znovu naplno propadla,“ říká.

Rozhovor s pořadatelkou akce

Budějcký Pa-peer 2021 - rozhovor, Fleppi.czJarmilo, co vás vedlo k tomu uspořádat takové setkání?

Nápad uspořádat Pa-peer byl vcelku spontánní. Měla jsem prostě pocit, že je vhodná doba na to, uspořádat nám tu na jihu něco, co tu ještě nebylo. Vrhla jsem se do toho naplno a sama a doufala, že do toho moji oblíbení prodejci půjdou se mnou. Což se stalo a seznam prodejců a tvůrců rozhodně není krátký a já jsem jim za to neskonale vděčná.

Na co se můžou návštěvníci tohoto setkání těšit?

Tvořím z papíru, plánuji v papírovém diáři a snažím se krasopsát a přesně tohle čeká návštěvníky na Pa-peeru. Workshopy moderní kaligrafie od oblíbené Terky z Psaní je hraní, letterartu od úžasné Tatiany Nemny nebo psaní na tabuli. Každý, kdo nás navštíví, si přijde na své.

Díky téměř 50 prodejcům si můžou návštěvníci koupit diář, samolepky, desky na diář, papírové skládanky, potřeby pro scrapbooking nebo krasopsaní, anebo taky papírové květináče. V neposlední řadě jsou zde prodejci se sortimentem pro děti jako pexesa, výukové kartičky nebo sešity pro předškoláky.

Snažila jsem se zaměřit sortiment především na plánování a doplnila jsem jej drobnostmi, které k papíru prostě neodmyslitelně patří.

Budějcký Pa-peer 2021 - rozhovor, Fleppi.cz

Přijďte omrknout Fleppi naživo. Dostanete překvapení!

I my na tomto setkání budeme. Přijďte se naživo podívat na naše samolepkové archy, náplně do diáře či třeba klipy Oliblock nebo originální samolepicí bločky. A když u nás nakoupíte a řeknete větu „Čtu vás blog.“, získáte od nás malé překvapení.

Ale není to jen prodejní akce. Co dalšího nás na Pa-peeru čeká?

Část akce bude probíhat i venku, kde bude posezení, zákusky, skvělé jídlo a taky workshopy. Jeden z nich budou dělat studenti z oboru aranžér ze školy SŠO České Budějovice, Husova 9. Pro návštěvníky je také připravený fotokoutek, tombola a časopis Kreativ nám pro ně připraví časopisy zdarma.

Návštěvníci zde můžou vidět také práce studentů z oboru Designu papíru a knihy z SUPŠ sv. Anežky České v Českém Krumlově a papírové výtvory opět od oboru Aranžér. Ve spolupráci s Kabinet ČB zde vznikne i pár Re-use kousků k prodeji a podpoře jejich sociálního centra.

Takže se můžeme těšit na mnoho krásných zážitků, je to tak?

Přesně tak. Tahle akce je víc než market. Bude to den, kdy se sejdou desítky tvůrců na krásném místě, v krásném městě, aby se po dlouhé době setkali se svými zákazníky. Mým přáním je, aby si kromě plné tašky odnesli především spoustu krásných zážitků a setkání. A to jak návštěvníci, tak prodejci. Těším se na všechny v srdci jižních Čech, ve městě, kde by chtěl žít každý.

Budějcký Pa-peer

Kdy: 2. 10. 2021 od 9:00 do 18:00
Kde: Riegrova 51, České Budějovice
Vstupné: Dospělí 50,- | Studenti: 20,- | Děti zdarma
Více informací na Pa-peer či FB stránce akce.

Budějcký Pa-peer 2021 - rozhovor, Fleppi.cz

Share: