6 tipů, jak začít nový rok

Jak začít nový rokZačátek nového roku vždycky přináší spoustu nové motivace, elánu a chuti začít něco nového. Známe to asi každý. Pro nás plánovače je to ideální období zrevidovat svůj systém a začít s něčím novým. Já vám proto dnes přináším pár tipů na to, čím nový rok ozvláštnit a do čeho se pustit, když už je ta motivace na vrcholu.

  • Deník vděčnosti/radosti 

Nemusíte si nutně zakládat nový sešit či notýsek (i když proč ne). Stačí přidat kolonku do běžného diáře. Začněte si zapisovat, co vás těší, a začněte rok na pozitivní vlně.

  • Sledujte své finance

Buď si pořiďte do diáře náplň určenou přímo na tohle téma, nebo sáhněte po aplikaci jako je Spendee. Určitě si cíle – na co chcete ušetřit, co vás čeká, a zrevidujte, jak s penězi nakládáte.

  • Měsíční shrnutí v deníku

Oprašte svůj starý deníček a zavažte se k tomu, že si do něj každý měsíc napíšete malé shrnutí. V celém roce to dělá pouhých 12 zápisů – a to je zvládnutelné, že jo? Na konci roku se vám pak bude mnohem snáz bilancovat a taky je prima se jednou za čas ohlédnout za uplynulými roky.

  • Mějte vizi

Vision Board je věc, která už pár let celkem frčí. Vytvořte si nástěnku nebo jen dvou-stránku v diáři a dejte na ní všechno, co byste v novém roce rádi. Fotky, slova, citáty. Cokoliv, co vámi rezonuje a na co se chcete letos zaměřit. Jaký by váš rok měl být? Co by v něm mělo být? A často se pak na tuhle vaši vizi dívejte. Čím víc máme jasnou představu, tím spíš život půjde tím správným směrem.

  • Začněte malými krůčky

Znáte aplikaci You? Je to ideální mobilní aplikace, kam upřít všechen ten elán, který ve vás začátek roku vyvolává. Protože všechno to začíná malými krůčky, které pak dělají velké změny. Sepsala jsem vám o ní i článek.

  • 1 sekunda každý den

Kolikrát za den do ruky berete telefon a něco fotíte. Vsadím se, že každý den vám nějaká fotka v telefonu přibude a určitě není jen jedna. Co ty fotky využít a na konci roku se podívat na sestříhané video, které pro vás celý rok shrne do pár minut. Stačí mít aplikaci 1 second everyday.

Nemusíte hned začít se vším. Spíš se zamyslete, co k vám nejvíc sedí a u čeho pravděpodobně zvládnete vydržet. A do komentářů se těším na nějaké tipy z vaší strany.

S čím od ledna nově začínáte?

Míša - Fleppi design team

Share: