10 seznamů, které nesmí chybět ve vašem diáři

10 seznamů, které nesmí chybět ve vašem diáři

Diář zdaleka neslouží jen k tomu, abyste si zapisovali termíny schůzek. Těch věcí, které v něm můžete mít, je tolik! A všechny mají jedno společné. Usnadní vám život, ušetří čas a pomohou být produktivnější. Pojďte se s nimi blíže seznámit.

Než jsem přešla na kroužkový diář a objevila jeho kouzlo, používala jsem klasický plánovač jen pro zapisování úkolů a povinností. Vůbec mě nenapadlo, že diář může být vlastně multifunkční pomocník. Může mi hodně ulehčit život a udělat ze mě daleko organizovanějšího člověka.

A možná patříte mezi ty, kteří diář nemají, protože do něj nemáte co zapisovat. Diáře ale neslouží jenom k zaznamenání termínu lékařských prohlídek či narozenin. Jakmile ho začnete využívat naplno, třeba se konečně zklidníte, uvolní se vám myšlenky a můžete se soustředit na to, co je podstatné.

Seznamy, které nám dennodenně pomáhají

Třeba vás právě tímto inspirujeme a otevřeme nové obzory, jak diář využít. Existují nejrůznější seznamy, které se vám mohou v životě hodit. Pomohou vám ujasnit si životní priority, ulehčit pracovní život a zjednodušit třeba péči o rodinu a domácnost.

To do list- 10 seznamů, které nesmí chybět ve vašem diáři

Jaké seznamy vám nesmí chybět v diářích?

okruh: MOJE VIZE

1. Nástěnka vizí – Možná jste už slyšeli o nástěnce vizí. To stejné si můžete vytvořit i ve svém diáři. V čem je kouzlo? Ve vizualizaci vlastních představ o vysněném životě. Jakmile budete mít jasnou vizi života, který chcete žít, bude pro vás snazší realizovat kroky, abych se k němu dostali.

Takový seznam může obsahovat vše, co byste si v životě přáli. Místo, kde chcete žít. Dům, ve kterém chcete bydlet. Práci, kterou chcete mít. Koníčky, kterým se chcete věnovat. Sepište či namalujte si jasnou vizi toho, kde chcete být za 10 let, za 5 let, za rok a čeho chcete dosáhnout letos. Snáze si naplánujete své měsíční i roční cíle.

okruh: MOJE PRÁCE

2. Pracovní TO – DO list – Ideální seznam pro zaměstnance, blogery i ty, kteří jsou na volné noze. V TO DO listu si zapisujeme všechny úkoly, které musíme udělat. Je dobré, když tyto seznamy odráží vaši osobní vizi. Ideální je rozdělit seznamy úkolů na měsíční, týdenní a denní, pomůže to v lepší orientaci. Pracovní seznamy úkoly pomáhají k vyšší produktivitě. Ráno si otevřete diář a přesně víte, na čem můžete začít dělat.

TO DO LISTY SE HODÍ VŽDY! OBJEDNÁVEJTE JE ZDE
A5 A6/Personal

3. Pracovní proces – Přehledně sepsaný pracovní proces ulehčuje život a zvyšuje produktivitu. Je to vlastně takový postup, který je složen z konkrétních podúkolů. Vezměte si například psaní tohoto článku. Je složen z několika kroků. První podklady, náčrt, hotový text, příprava fotek, korektura, schválení, příprava podkladů na sociální sítě a třeba i do newsletteru. A to je jen část. Pracovní proces je skvělý v tom, že díky němu nemusíte na nic myslet a můžete se soustředit jen na práci. A navíc máte jistotu, že vám žádný krok neunikne a vždy víte, v jaké fázi se právě nachází.

I PROJEKTOVÝ DENÍK JE NA TO IDEÁLNÍ
A5A6/Personal

Plánování úklidu - 10 seznamů, které nesmí chybět ve vašem diáři

okruh: MOJE DOMÁCNOST

4. Úklidový plán – Úžasný pomocník pro všechny ženy! Umožňuje mít přehled, co máte uklidit a v jaké místnosti. Nemusíte na nic myslet a nic držet v hlavě. Díky jednoduchému úklidovému plánovači máte okamžitě jasno, kdy a co máte dělat. Dejte mu šanci!

NÁŠ ÚKLIDOVÝ PLÁN MYSLÍ NA VŠECHNO!
A5 – A6/Personal – A7/Pocket

5. Nákupní seznam – Další téma. Tři věci, které nosíme v hlavě, a stejně přijdeme s něčím úplně jiným. Dříve to byla i u nás úplně běžná praxe. Od té doby, co si děláme nákupní seznam, najednou máme doma zásoby a nechybí nám při vaření česnek nebo kypřící prášek. Tento seznam můžete mít třeba ze začátku diáře. A když se náhodou chystáte do obchodu bez diáře, stačí list vyjmout a schovat do peněženky.

6. Seznam oblíbených jídel – Taky tápete, co pořád vařit?!Vytvořte si seznam osvědčených receptů, které má vaše rodina ráda. A k jednotlivým receptům můžete hned dopsat i nákupní seznam, který vám celou organizaci vaření ulehčí. Nám tento seznam úžasně ulehčuje páteční dilema, když přemýšlíme, co o víkendu nachystat svým blízkým.

7. Co si zabalit – Naprosto jednoduchý pomocník, který ale 90 % lidí vůbec nezná. Jaká škoda! Vytvořte si svůj seznam, co zabalit, hned na několik příležitostí. Přespání u kamarádů, týden na kolejích, letní dovolenou a tak dále. Pokud máte děti, můžete si seznamy vytvořit ihned i pro ně. Pak stačí jen otevřít diář a sbalit se. Je to až neuvěřitelně rychlé a efektivní.

NEBALÍTE SE NA DOVOLENOU, ALE DO PORODNICE?
Stáhněte si zdarma krásnou náplň do diáře.

8. Seznam dárků – Ještě teď si vybavuji, jak jsem horečně přemýšlela, co komu pořídit k narozeninám či Vánocům. Tento problém úplně jednoduše odstraní jednoduchý seznam dárků pro mé blízké. Zapisuji si tam během celého roku tipy, co by koho mohlo potěšit. A když dojde na lámání chleba, prostě jen nalistuju stránku a jedu podle seznamu. Takový seznam si můžete klidně udělat i sami pro sebe.

Vánoční plánovač - 10 seznamů, které nesmí chybět ve vašem diáři

9. Vánoční checklist – Předvánoční stres? Nemusí být, stačí se jen na svátky v klidu připravit. A s tímhle seznamem to je snadné. Máte jasný přehled, co kdy udělat. Kdy začít péct a kdy finišovat s dárky. A dalších tisíc drobností. Podobný checklist si jednoduše můžete vytvořit třeba i u příležitosti oslavy narozenin, zvlášť pokud je chystáte ve velkém stylu.

RÁDI BYSTE PROŽILI POHODOVÉ VÁNOCE?
Náplně máme zdarma ke stažení zde

okruh: MOJE JÁ

10. Ranní a večerní rutina – Bývají vaše rána hektická a večer už melete z posledního? Skvělé jsou na to ranní a večerní rutiny. Jedná se o seznamy úkonů, co každé ráno a večer musíte udělat. Usnadní vám to čas a dodá klid. Ráno to může být třeba ustlání postele, pravidelná dávka vitamínů, vyložení myčky či rychlý náhled do diáře, co vás čeká. Večer pak bleskový úklid, příprava oblečení na další den, hygiena a pár stránek knihy.

Nadchli jsme vás, ale chybí vám diář?

Tak o to se taky umíme postarat. V sekci Diáře na vás čekají krásné kroužkové diáře Filofax, které jsou typické svou kvalitou a nadčasovým vzhledem. Vyberete si z nich, slibujeme!

Seznam receptů - 10 seznamů, které nesmí chybět ve vašem diáři

Třeba by vám sedlo ještě něco jiného

Těchto deset listů je pro nás stěžejních. Ale možností je mnoho. Zkuste se sami zamyslet, co by zrovna vám ulehčilo život. Vezměte si čistý list papíru a navrhněte si takovou náplň, která bude odpovídat vašim představám. Třeba to chvíli potrvá, ale až to vyladíte, určitě to oceníte! Anebo se inspirujte v našem článku Co si nezapíšu, to nevím. Lucka v něm píše, co všechno si můžete vést v diáři. Budete koukat!

Kvalitní papír je základ. U nás ho najdete

Kvalitní tečkované papíry s vysokou gramáží se perfektně na takovéto seznamy hodí. Máme je odzkoušené a dáme za ně ruku do ohně!

TEČKOVANÉ LISTY MÁME K DOSTÁNÍ I DO VAŠEHO DIÁŘE
gramáž 100 ggramáž 120 g

Silvie - Fleppi design team

Share: