Diář Life Designer pod drobnohledem

Projekty mámy a dcery. Kolik takových zažijeme? Společné pečení cukroví nebo třeba kreativní chvíle u velkého jídelního stolu, kdy si spolu užíváme čas nad barvami, papíry a konfetami. Ale někdy projekty sahají i do dospělosti a chvíle, které dohromady tyto spřízněné duše stráví, nejsou jen nad nedělním obědem či rychlou kávou, ale prorůstají v práci. Tak je to v případě Hanky a Adély. Rozhodly se spolu podnikat a propojit svůj potenciál i zkušenosti. Výsledkem jsou diáře Life Designer.

Protože tvůrcem života jste vy

Diáře Life Designer nejsou další z týdenních plánovačů, kde na konci najdete pár stran navíc. Zaměřují se na osobní rozvoj, snaží se pomoci naplno využít vlastní potenciál a naučit co nejlépe pracovat s časem. To podtrhují i výborné náměty a nápady pro plánování, které najdete hned na začátku diáře. Pomohou utřídit myšlenky, jak si rozložit úkoly co nejefektivněji. Tohle jsem doposud u jiných plánovačů neviděla. Diáře Life Designer jsou zkrátka v něčem jiné a mají jedno velké eso v rukávu.  O něm ale později.

Diář Life Designer

Pro denní plány i osobní rozvoj

Diáře, které jsou o něco větší než formát A5, seženete ve dvou verzích – Lite a Busy.  Verze Busy obsahuje týdenní a měsíční rozložení jako běžné diáře, které znáte. Doplňuje ji část určena k plánům na dané období (rok a měsíc) a rovněž i zhodnocení na konci tohoto období, které slouží k sebereflexi.

V diáři navíc najdete obrovské množství nejrůznějších seznamů a formulářů, které pomáhají evidovat veškeré úkoly, nápady a myšlenky na jednom místě – co udělat či koupit, jaké knihy přečíst, kam cestovat, jaké dárky pořídit, co uvařit, dále v něm najdete místo na vlastní projekty, správu financí, mapování životního stylu a mnoho dalších listů. To u klasických diářů v takovém rozsahu nenajdete, to už jsem prozkoumala za vás.

Verze Lite pak obsahuje totéž, ale chybí v ní týdenní kalendárium. Právě tuto verzi jsem pro vás testovala a upřímně, moje první myšlenka byla asi následující: „Ups, vždyť to nejdůležitější z diáře chybí, jaký to má tedy smysl?“ Hanka, spoluautorka diáře, mi následně upřesnila, že tato verze je vhodná především k osobnímu rozvoji. Poté už mi to dávalo daleko větší smysl.

S diářem Life Designer musíte zkrátka pracovat trochu jinak, než s klasickými diáři. Je to spíše multifunkční nástroj, které slouží k něčemu hlubšímu než pouhému zapisování, v kolik hodin vás čeká setkání s kamarádkou. Cíleně apeluje na váš osobní růst, snaží se motivovat a přinášet sebereflexi nad vlastním životem. Velkou roli na finální podobě diáře sehrála jistě i skutečnost, že jedna z autorek, Adéla, se léta živí osobním koučinkem.

Využijte slevu 10 % na diáře Life Designer s kódem FLEPPI10
Slevový kód FLEPPI10 vložte při objednávce v e-shopu Life Designer do pole „Vložit slevový kód“ a potvrďte šipkou.

Vzhled a rozložení jsou ve vaší režii

Diáře Life Designer si můžete vybrat ve dvou nádherných barevných papírových obalech, k nimž letošní rok navíc přibyly i dva koženkové obaly. Autorky v tomhle ohledu nezahálí a stále se snaží získávat nové kontakty na zahraniční partnery a rozšířit nabídku, v níž se najde úplně každý. Brzy budou k dispozici mimo jiné i luxusní kožené obaly. Také vnitřní design je na vás a můžete se rozhodnout, zda sáhnete po barevné či černobílé variantě.

Do rukou se mi dostal bílý koženkový obal s černými disky. Tyto letošní novinky mají netradičně strukturovaný povrch, a ač jsou měkké na dotyk (dají se mírně ohnout), nemám strach, že by se vám třeba v kabelce pokrčily. S péčí o světlý povrch už to bude horší, o ten bych se z dlouhodobého hlediska docela bála. Zvlášť pokud jste nešikové jako já a máte k tomu navíc malé dítě. Ideální kombinace. 🙂

Rozložení je v mém diáři barevné. Nadpisy a některé prvky na stránce jsou tedy v různých odstínech. Popravdě dávám u těchto produktů přednost spíše jednoduchosti. Nicméně tady mě barvy neruší, působí v konceptu celého diáře poměrně přirozeně a věřím, že ani vás by po měsíci neomrzely.

Při listování v diáři určitě oceňuji záložky pro lepší přehlednost a zejména kvalitu papíru. Je příjemně hladký a vysokogramážní, takže se nemusíte trápit nad tím, zda fix či zvýrazňovač použít nebo si nechat zajít chuť. Směle do toho, tyto diáře to ustojí!

Tam a zase zpátky aneb výhody diskové vazby

Diáře Life Designer mají ještě jednu velkou přednost. Diskovou vazbu, která se u českých plánovačů zatím jen nesměle zabydluje. Její kouzlo tkví v možnosti libovolně vyjímat listy a přesouvat je na jiné místo. Správným grifem máte list vytažený za dvě sekundy bez poškození.

Disky jsou drobné, nepřekáží vám při psaní. Je to příjemnější varianta než u diářů s kovovými kroužky, které jsou na trhu už jako doma. Disky nabízí úžasnou variabilitu si obsah diáře přizpůsobit podle vlastních potřeb a nosit s sebou jen listy, které skutečně využijete.

To nejlepší obvykle přichází na konec. I tentokrát!

A teď je čas na to eso v rukávu, které jsem už nakousla. Tím je pracovní deník Průvodce na cestě za svou vizí. Autorka Adéla v něm vychází ze své praxe koučky a nabízí ověřený způsob, jak uchopit svůj život do vlastních rukou.

Najdete v něm mnoho výstižných rozvah a praktická cvičení týkající se vaší životní vize, snu, plánů i představ, které o sobě a svém životě máte. Pomůže vám správně položenými dotazy i najít vlastní cíl, pojmenovat své priority a vyměnit zlozvyky za spolehlivé návyky. Právě tento průvodce dělá z diářů Life Designer něco unikátního, co nikdo jiný na českém trhu nenabízí.

Změnit se chce energii, ale stojí to za to

Diář Life Designer je výborným pomocníkem, nejen k plánování a zaznamenání, ale také na cestě osobního růstu. Pomůže vám ale pouze za předpokladu, že nebudete nečinně sedět a čekat na zázrak. Ten totiž žádné podobné motivační diáře ani ty nejlepší příručky nesvedou. Mohou vám pomoci najít cestu, ale po ní už musíte kráčet sami. Věnovat práci na sobě kus srdce, „zabejčit se“ a překonat vlastní nepohodlí, které nastane. Protože pokud chcete mít něco, co jste ještě nikdy neměli, musíte udělat něco, co jste ještě neudělali.

Silvie - Fleppi design team

Share: