DIY návod: Rámeček do diáře

DIY návod do diáře - Fleppi.cz

Fotky v diáři, to je skvělá upomínka na krásné zážitky nebo osoby, které milujeme. Redaktorka Ali si pro vás připravila jednoduchý návod, jak je mít stále u sebe.

Jestli stejně jako já máte rádi v diáři fotky svých blízkých nebo chcete mít u sebe vzpomínku na parádní akci, mám pro vás tip na lehký a rychlý DIY projekt, díky kterému bude fotka vypadat o dost lépe. Navíc ji budete moci kdykoliv vyměnit. 

Co budete potřebovat:

DIY návod do diáře - Fleppi.cz

  • nůžky,
  • tužku,
  • pravítko,
  • silnější ozdobný papír,
  • fotografie,
  • lepidlo nebo oboustrannou lepicí pásku (případně může být i dobrá washi páska),
  • děrovačku,
  • kus folie.

Postup:

Výroba vám nezabere více než deset minut. Můžete postupovat dvěma způsoby podle toho, jestli chcete, aby byla fotka vidět.

První skrytá varianta je vlastně taková kapsička na fotky.
V druhé viditelné variantě si vytvoříte ozdobený rámeček.

1. Skrytá varianta

Změřte si fotografii a z tvrdšího papíru vystřihněte stejný tvar jen přidejte 3 cm na výšku i šířku. Ohněte na třech stranách 1 cm okraje a přilepte do diáře. Tím vám vznikne kapsa, kam můžete fotografii dát. Můžete klidně jednu nalepit zvenku a ostatní schovat dovnitř.

 

2. Viditelná varianta

Opět změřte fotografii a vystřihněte z tvrdého papíru stejný tvar, jen o několik centimetrů delší, to záleží na vás. Pokud máte kroužkový diář, počítejte s jednou stranou trochu delší pro vytvoření děr. Buď můžete fotografii přímo nalepit na papír a poté přilepit či vložit do diáře (tenhle postup vám zabere tak tři minuty), nebo využijte folii. Vystřihněte z folie stejný tvar jako z tvrdého kartonu, jen o pár milimetrů menší, a přilepte kraje pomocí oboustranné lepicí pásky nebo využijte washi pásku. Poté už vložíte fotografii, kterou můžete měnit.

DIY návod do diáře - Fleppi.cz

TIP: Čtyři růžky a je vystaráno

DIY návod do diáře - Fleppi.cz

Nemáte-li chuť na tvoření, zkuste nalepovací růžky, díky kterým můžete mít fotografie u sebe v diáři velmi snadno. Postup je to opravdu rychlý a velmi jednoduchý. Máte-li doma navíc nějaké růžky z klasických alb, je práce zase o kus jednodušší.

Další tipy na tvoření najdete  v naší kategorii DIY návody.

Share: