Naplánujte si léto, které stojí za to

Jak si užít léto - Fleppi.cz

Červenec se pomalu chýlí ke konci a vy se bojíte, že ani nemrknete a bude léto za vámi? Máte ve svých rukou více, než si myslíte. I to, jak budou vaše letošní dny zalité sluncem vypadat. Tak do toho šlápněte a naplánujte si nezapomenutelné léto!

Mám dvě malé děti. A přeji si, aby poznaly kouzla léta, které si ze svého dětství pamatuji já. Opékání buřtů. Sbírání malin. Procházky lesem i teplé letní večery. Spaní pod stanem. Výlety. Ty pravé prázdniny u babičky, kdy se zavařují okurky a dělá domácí džem.

Nezáleží, v jaké životní fázi se nacházíte vy. Jestli studujete, užíváte si života ve dvou, jste mámou malých dětí nebo už ty vaše dávno odrostly. Možná stejně jako já máte chuť užít si léto se vším, co k tomu patří, ale nevíte, jak na to. Posílám pár tipů, které pomáhají mně.

Mám svůj letní bucket list

Bucket list je vlastně takový seznam věcí, které chcete v rámci určitého období uskutečnit. A v létě je té inspirace opravdu hodně. Pokud ho ještě nemáte, zkuste to. Popřemýšlejte, co byste ještě chtěli stihnout během léta a sepište si to. Nebo namalujte. Je na vás, jakou podobu mu dáte. V každém případě vám to pomůže vytvořit si konkrétnější představu ideálního léta.

Na internetu je volně ke stažení mnoho takových seznamů. I my máme jeden takový letní bucket list ke stažení zdarma. Můžete si ho rovnou vytisknout, nebo se jím inspirovat při tvorbě vlastního.

Náplň do diáře - letní bucket list

Sbírám inspiraci na výlety

Jako máma malých dětí se snažím hledat ověřené tipy na rodinné výlety. Nejenom v našem okolí, ale v částech naší republiky, kam jedeme na dovolenou. Kolikrát jsou to zašitá místa, která bych neměla šanci jinak objevit. Moc vám to doporučuji. Internet už je dnes plný takových recenzí.

Pro tyhle účely nedám dopustit na náplň do diáře Nápady na výlety, kterou koupíte na našem e-shopu. Vyhovuje mi, že se mi tam vejde opravdu velké množství tipů a zároveň si mohu odškrtnout, kde už jsem byla a jak se mi tam líbilo. Nevím, jak vy, ale my často řešíme, kam se vrtnout, a tento tahák mi vážně pomáhá poznávat nová místa.

Tip: A tato tiskovina na ty nejlepší letní výlety na vás už teď čeká ke stažení zdarma.

Využívám diář i v létě

Spoustu lidí má tendence v létě odložit diář do šuplíku. Ale já vám poradím opak – využívejte ho pro cílené plánování letních radostí, výletů i dovolené. Máte chuť vydat se na výšlap na Sněžku, ale pořád nepřichází ten správný čas? Prostě si to naplánujte na pevné datum. Chcete uvařit borůvkové knedlíky, protože minulý rok vám to nějak nevyšlo? Určete si konkrétní den, kdy se na to vrhnete.

Tip: A když jste na dovolené, může se váš diář jednoduše změnit v cestovní deník. Přečtěte si, jak na to.

Diář jako cestovní deník

Píšu si cestovní deník

Už v něm mám sepsanou naši letní dovolenou v Krkonoších – den po dni! A těším se, až budeme vzpomínat, co všechno jsme zažili. Zapisuji si tam, co jsme dělali, kde jsme byli a nezapomínám i na vtipné zážitky, které mě vrátí zpátky na místo. Třeba jak jsme opékali buřty s bandou dětí nebo jak se dcera učila šplhat po laně!

Využít můžete obyčejný zápisník, speciální deník přímo k tomu určený nebo třeba papírové fotoalbum, kde to spojíte i s fotografiemi, vstupenkami a dalšími upomínkovými drobnostmi, které si do něj můžete nalepit. Ještě lepší na všechny letní zážitky je prázdninový deník. Na ten se také chystáme!

Naše redaktorka Míša pro vás sepsala moc hezké články o denících. Přečtěte si:

A často jen tak jsem

Sedím na lavičce, piju ledovou kávu a jen tak koukám. Odpočívám na zahradě a ujídám dobroty z grilu. Loupu hrášek. Sbírám borůvky nebo mrazím jahody na zimu. Chodím na točenou zmrzlinu a koupu se v bazénu. Nemyslím na nic. Dovolím si vypnout. A čerpat energii do zásoby. I to je důležité. ❤️

Silvi z blogu Fleppi.cz

Share: