5+1 kreativních výzev, do kterých se můžete pustit

Kreativní výzvy - Fleppi.cz

V minulém článku vám Míša představila svou diářovou výzvu a zavzpomínala na Clipbook výzvu, kterou na svém blogu Wish. Hope. Life. pořádala loni. Rok 2020 jsem poctivě plnila a zjistila jsem, že mě to opravdu bavilo a zaplnilo chvíle, kdy najednou nebylo co dělat. A že nám takových chvil rok 2020 opravdu pár přinesl!

Díky Míšině výzvě jsem se naučila pracovat s akvarely, zlepšila se v krasopsaní, ale dala mi hodně i v osobním rozvoji. Uvědomila jsem si, kolik krásných okamžiků mi rok 2020 přinesl. A proto jsem si řekla, že v roce 2021 v tom musím pokračovat. Protože těch volných chvilek nám asi pár nadělí i tenhle rok.

Pátrala jsem a kromě Míšiny diářové výzvy jsem našla dalších pět kreativních, které by vás mohly zaujmout.

1. Akvarelová výzva #malujselouakvarelou

Eliška Kotýnková, která je na Instagramu známá jako Ela Akvarela, pořádala výzvu i loni. To se malovalo každý týden, což třeba pro mě bylo časově náročné. Tentokrát však dává na každý měsíc jedno téma. V lednu jsme malovali heliové balónky, v únoru to budou čemeřice. O tématu dala Eliška dokonce hlasovat. V půli měsíce vysílá Ela livestream, kde maluje živě. Můžete tedy přesně okoukat techniku a také se ptát na různé otázky ohledně akvarel.

2. Šicí výzva House of needles

Na tuhle výzvu jsem narazila náhodou, ale jako velkou milovnici šicího stroje mě opravdu zaujala. Když pokořím nějaký šicí cíl, mám pocit, že jsem v tu chvíli nezastavitelná. Na druhou stranu, musím přiznat, že to zatím jen sleduji, protože v lednu se šily rukavice. A k tomu se teprve odhodlávám. V únoru jsou to tepláčky, to už zvládám, tak do toho půjdu!

House of needles, kteří výzvu spustili, jsou prodejci látek a nabízejí i autorské tisky. Pokud tedy hledáte originální látky, je to jeden z tipů.

MŮJ TIP: Tyto „šicí“ samolepky do diáře vám v této výzvě krásně pomohou!

3. Krasopsaní #vyzvaskrasopiskou

Tato výzva probíhá ve Facebookové skupině Krasopsaní s Krasopiskou a každý měsíc je stanoveno větší téma a na každý den jedno slovo. Pro měsíc únor jsou to řečtí Bohové. A musím říct, že lednový Harry Potter mne nadchnul.

4. Výzva s názvem Jak napíšeš?

Aby toho krasopsaní nebylo málo, nedá mi to a mám pro vás ještě jeden tip. Je od Markéty Šímové, kterou najdete na Instagramu jako @marketa.simova.art, a kromě krasopsaní je její profil inspirující i pro nadšence do akvarelu, šití či pečení chleba. Markéta přišla s výzvou Jak napíšeš… a pro tento měsíc je to únor. Na téhle výzvě se mi líbí, že vám zabere jen chvilku a jak říká sama Markéta, trénovat krasopsaní je třeba každý den.

5. Kamínková výzva

Velkým fenoménem poslední doby je malování na kamínky. Na putovní kamínek namalujete obrázek, napíšete své směrovací číslo a na Facebooku sledujete, kdo ho najde a kam až se váš kamínek dostane. Ve skupině je každý měsíc stanovena výzva, co na kamínky malovat. Pokud vám tedy dochází inspirace, můžete ji najít právě ve výzvě.

+ 1 extra tip navíc

Bára z instagramového profilu Zorganizováno vymyslela únorovou výzvu, která se zaměřuje na úklid a organizaci vašeho domova. Díky každodenním jednoduchým a časově nenáročným projektům se zbavíte toho, co ve vašem domově už nepotřebujete a pečlivě si protřídíte své věci. Bára vše ukládá do výběrů, takže se nemusíte bát začít klidně i teď.

Trávit momentálně chvíle něčím, co nás baví a nahradit si tak chvíle, kdy nemůžeme dělat co bychom rádi, je moc důležité. Tak do jaké výzvy se pustíte?

 

Share: