Od chaosu k harmonii s diářem v ruce

Od chaosu k harmonii s diářem v ruce

Jsem královnou chaosu a získala bych titul Miss roztržitost. Povězte mi něco a já budu za půl hodiny marně přemýšlet, co to bylo. Před spaním vymyslím senzační sladkou snídani a den na to už smažím vajíčka se slaninou. To jsem prostě já. Tahle dušička, která lítá někde v oblacích, je roztomilá jen do určité chvíle. Pak je to už jen k vzteku. Věřte mi.

A protože nám začal nový život v novém „doma“, řekla jsem si, že je to docela dobrá příležitost k tomu poslat některé zlozvyky k šípku. A tohle je jeden. Mám totiž plán! Konečně si totiž bez výmluv a pardonů vyhradím nedělní večer plánování. Udělám si čaj, vytáhnu své desky na samolepky, zvýrazňovače a oblíbenou propisku. Nebudu mít velké oči jako vždycky, ale zároveň už si nenechám proplout život mezi prsty. Protože každý den je jedinečný a už se nikdy nezopakuje. A pokud v tom lítáme spolu, vítejte na palubě. Uděláme s tím něco? Povím vám, s čím mám v plánu zatočit já.

Od chaosu k harmonii s diářem v ruce

Týdenní povinnosti aneb Ty hlavo děravá

Objednat se k doktorovi. Zajít do knihovny. Koupit potraviny ve zdravé výživě. Zaplatit pojistku. Přesně tyhle věci, které bez diáře musíte držet v hlavě a často je zapomenete hned ráno cestou do koupelny. Já si na tyto věci pravidelně vzpomínám těsně před usnutím, kdy akorát tak převrátím oči nad svou vlastní hloupostí.

Dlouhodobé úkoly aneb Konečně se dokopej

A to znáte určitě taky. Konečně dodělat album. Vrhnout se na úklid kuchyňských skříněk. A proboha! Umýt ta okna, vždyť kdo se má přes ně dívat? Takže odteď jinak. Na každý týden se snažím napsat pár podobných strašáků, kteří mi visí ve skříni už pěknou řádku týdnů, měsíců a někdy i let. A víte co? Jakmile jednou začnete, už to jde docela od ruky.

Týdenní menu aneb Konec prázdným talířům

To máte tak. Těsně před polednem otevřu lednici a vymýšlím, co asi tak uvařit. Maso není. Zeleniny poskrovnu. A smetana chybí. Ale máslo by bylo. A těstoviny taky. Takže nudle s mákem. Jo, aha, ty vlastně u nás nefrčí. Toto je ve zkratce můj každodenní chléb. A fakt mě to nebaví, nehledě na to, že bez plánování člověk chodí do obchodu daleko častěji a nechá tam víc peněz. Takže si teď zkouším sepsat týdenní menu a k tomu i nákupní list.

Milé aktivity aneb Usínat s úsměvem na rtech

Na podzim mám jedno velké přání, které se mi zatím docela daří – čas trávit daleko aktivněji. Jet do přírody, sbírat kaštany, vytvářet společně podzimní dekorace a taky vylézt na rozhlednu. Jít s kamarádkou do lesa a druhou zase vytáhnout na dobrý zákusek. Je skvělé a duši hladící dny prožívat a ne přežívat. Ale bez toho, abychom si tyhle aktivity naplánovali, to zůstane jen u krásných představ.

Trochu relaxu aneb Ostatním vstup zakázán

A na závěr prostě nesmí chybět trochu si odfrknout a nabrat druhý dech. Ono se nic nestane, když si na jednu hodinu zmizím na masáž. Nebo na kosmetiku. Třeba tento týden jsem si vyhradila dvě hodiny s mužem a šli jsme do sauny. A příště třeba na večeři. Naordinovaný odpočinek by měl být povinnou součástí všech diářů. Ať už jste máma batolete nebo žena, která se vrací pozdě z práce domů. Protože odpočatý člověk je prostě šťastnější.

A teď už znáte moje plány. Napíšete mi do komentářů ty své?

Silvie - Fleppi design team

Share: