Psací potřeby

Psací potřeby

Ke všem těm diářům, sešitům, notýskům a kalendářům neodmyslitelně patří také psací potřeby. Jak jinak byste tam všechny ty důležité věci napsali, že jo. I v tomhle odvětví se mění různé trendy – tenké hroty, pastelové barvy, gumovací pera, speciální fixy na handlettering.

Já odjakživa ráda píšu obyčejnou tužkou. Sahám po ní nejčastěji a je to i taková moje tradice, že si z každé dovolené nějakou tužku přivezu. A tak mám doma tužku s motivem Santorini, ale i Las Vegas. Tip pro vás: ty nejhezčí tužky má dle mého Papelote. Jednou za čas si tam ráda nějakou pořídím.

Ale teď k tomu hlavnímu.

1. Propisky a pera

Základní psací pomůcka. Ve škole jsem hodně ráda psala čínským perem (pamatujete na ně?). Pak mi vyhovovaly propisky od Pilotu. Ty gumovací mám hodně ráda do teď. Moc ráda mám i plnící pera. Přijde mi, že to jde zase celkem do módy. Máte nějaké? Vybírat samozřejmě můžete i podle designu – s kytičkami, s puntíky, s korunkou. Je pro vás vzhled prioritní? Nebo spíš koukáte, jak se vám s propiskou píše? Mě obecně spíš vyhovují tenčí hroty a potřebuji mít modrý inkoust či barvu. Nerada píšu těmi černými, netuším proč. Snad jedinou výjimku dělám u gumovacího pera od Filofaxu, protože se s ním strašně dobře píše. Nicméně i do něj je možné dokoupit náplň modrou.

Psací potřeby - Barevné linery

2. Barevné linery

Bez barevných tužek bych se neobešla. Barevné kódování miluji. Nejčastěji píšu těmi od Stabila. Mám je asi i v nejvíce odstínech. Píší dobře, dlouho vydrží a výběr odstínů je velikánský. Z druhé ruky jsem si pořídila i ty od Paper mate. S těmi jsem taky spokojená. Jen jsou mnohem dražší a u nás se těžko shání. Vyzkoušela jsem i ty od Staedtleru, ale ty se mi neosvědčili. Odstín moc neodpovídá tomu, jak má vypadat a hodně propíjí. A takové ty gelové barevné propisky špatně píšou. Nebo mi to tak aspoň připadá. Jací jsou vaši oblíbenci?

3. Zvýrazňovače

V diáři je tak často nevyužívám. I když záleží na typu diáře, který zrovna používám. Ty pastelové od Stabila jsem nádherné. Vím, že se teď dělají i gumovací zvýrazňovače, ale tuhle funkci moc nevyužívám. Nicméně u zvýrazňovačů vede Stabilo a Pilot. Obě značky mají pěkné odstíny. Ty od Pilotu dle mého méně propíjí.

Pilot Pintor

A nakonec vám tu nesmím vynechat novinku, kterou jsem objevila nedávno a tou jsou univerzální popisovače Pilot Pintor. Popíšete s nimi totiž úplně úplně všechno. Keramiku, oblečení, dřevo, sklo, karton. Každý materiál se nějak fixuje, aby vydržel a dá se s nimi hodně vyhrát. Já je zkoušela na terakotový květináč a na desky Clipbooku a paráda. Pro všechny kreativce jsou jako stvořené.

Máte nějaké vlastní speciální oblíbence, které bych neměla přehlédnout? Napište mi o nich do komentářů.

Měj se hezky,

Míša - Fleppi design team

Share: