Vytiskni si | Mám se ráda a vím proč

Vytiskni si do diáře

Představte si život s někým, koho nemilujete. Kdo se vám příčí. Koho odsuzujete a kritizujete. To nezní lákavě, co? A možná přesně s takovým člověkem žijete, pokud se nemáte ráda.

Nezavírejte před tím oči. Nesnažte se rozdávat lásku jen okolo, ale věnujte ji především sama sobě. Vy jste totiž ta nejdůležitější osoba. Vy jste na 1. místě. Pokud budete šťastná vy, budou šťastní i všichni okolo. Okolí je jako zrcadlo a přijímá energii, která z vás sálá. A všechno vám vrací jako bumerang zase zpátky. To pozitivní, ale i negativní.

„Mám se ráda.“ Umíte to říct?

Právě proto jsme pro vás připravili tuto jednoduchou tiskovinu do vašeho diáře, která má ale vlastně hluboký význam v cestě za sebeláskou. Vyslovit upřímně větu „Mám se ráda“ je totiž pro mnoho z nás složité. A přitom tak potřebné. Tak pojďme na to!

Chce to vyčíhnout ideální rozpoložení. Přesně ten den, kdy vám svět připadá skvělý. Dala jste si výbornou snídani, sluníčko svítí a nedýchá vám na záda tisíc povinností. Anebo to nechte na večer, pusťte si příjemnou hudbu, uvařte oblíbený čaj a rozjímejte.

Pomáhá, když se podíváte na svůj život očima druhých. Představte si, že to nejste vy, ale vaše kamarádka. Co byste vypíchla? Co vám opravdu jde? V čem vynikáte? Co je na vás  krásného? Jakmile se do toho dostanete, budete v úžasu, jak jste skvělá! A všechno se počítá, skvělé kuchařské vlohy, krásná lýtka i empatická povaha.

Takový seznam věcí, které na sobě máte ráda, má velkou moc na psychiku. Zvláště ve chvíli, kdy je vám pod psa a cítíte se zbytečná.  Stačí se začíst a najednou vám bude dávat vaše existence smysl. Doporučuje 10 psychologů z deseti. A my se k nim přidáváme.

Vytiskni si do diáře

TISKOVINU MÁM SE RÁDA STAHUJ ZDE
A5A6/PersonalA7/Pocket

Co dalšího pomáhá, abychom byly šťastnější?

  1. Začněte den s úsměvem, i když vstáváte brzy. Oblíbený playlist, dobrá snídaně a chvíle pohody. Raději si přivstaňte, než abyste se honila.
  2. Udělejte každý den alespoň jeden dobrý skutek. Nezištně, pro svůj dobrý pocit.
  3. Hýbejte se. Nejenže se vám zlepší kondice, ale hlavně se budete cítit sebevědoměji. Na svědomí to mají endorfiny, hormony štěstí.
  4. Pečujte o sebe. Dopřejte si občas kosmetiku, masáž nebo jen relaxaci ve vaně. I tyto procedury mají blahodárný vliv na naši psychiku.
  5. Nesrovnávejte se. Vykašlete se na dokonalé životy jiných na Instagramu. Všechno je to jen jedna strana mince. Každý z nás je jedinečný, i vy!
  6. Každý den si vyhraďte hodinu a dělejte to, co milujete. A užijte si to naplno!
  7. Nelitujte se. Máte krásný život a to, že nemáte všechno, po čem toužíte, je vlastně na jedné straně moc dobře. Všechno je tak, jak má být a všechno přijde ve správný moment.
  8. Nepomlouvejte ostatní a nesuďte je. Hledejte v lidech dobro a přejte jim štěstí, i když ho mají třeba o kapku víc, než vy. Vesmír vás za to odvděčí v nečekanou chvíli.

 

A co vám pomáhá k tomu, abyste se cítila šťastnější?
Dejte nám vědět do komentáře a inspirujte tím ostatní! 🙂

 

Silvie - Fleppi design team

Prosím, berte na vědomí, že všechny tiskoviny zdarma jsou pouze pro osobní účely a je zakázáno používat je pro komerční účely. Neváhejte naše tiskoviny a obrázky sdílet na svém blogu nebo sociální síti, vždy ale, prosím, uveďte odkaz zpět na tuto stránku. Prosím NEUVÁDĚJTE odkaz přímo na PDF soubor ke stažení ale na stránku, kde se dá soubor stáhnout. Děkujeme, že respektujete naše autorská práva!
Share: