Otevřu a vidím aneb Jak se vyznat v diáři?

Otevřu a vidím aneb jak se vyznat v diáři?

Kroužkovému diáři jsem odolávala dlouho. Živě si vzpomínám, jak jsem se tolikrát nadchla pro krásný kroužkový zápisník a pak jakožto levák prskala, když jsem měla psát na pravou stranu. Ruku jsem pokaždé nepřirozeně zlomila v kloubu a snažila se napsat poznámky, aniž bych musela list vytáhnout. Týden. Maximálně! Tak dlouho to obvykle trvalo, než skončil ve skříni.

A pak se objevil přede mnou On. Světle šedý. Hebký. Nový a voňavý. S kroužky. Aha! Vyhrnula jsem si rukávy a pustila se do utužování našeho přátelství. Tentokrát se nevzdám. Konečně budu mít všechno na jednom místě. Žádný diář na tohle, zápisník na tamto a jiný sešit zase na ono. Pohádka! A ta záhy skončila ve chvíli, kdy jsem měla plné desky a vůbec jsem nevěděla, kde je co a jak se v tom jen vyznat.

Nebojte. Příběh má happy end. Našla jsem několik vychytávek, které pomáhají vytvořit z pelmelu informací organizovaný pořádek, díky kterému se už nechytám za hlavu. Dám ruku do ohně, že určitě i vy něco z toho používáte. A pokud ne, je ten pravý čas!

Rozřaďovače

Bez nich ani ránu. Krásně dokážou rozčlenit jednotlivé části diáře. Hned víte, kde máte týdenní kalendář, kam sáhnout pro poznámky anebo kde hledat přehled příjmů a výdajů.

Rozřaďovače do diáře

Můj tip:

Ty krásné barevné záložky, které vidíte na fotce výše, si můžete zdarma stáhnout a vytisknout.

Dekorativní kancelářské sponky

Roztomilost roku, která je zároveň praktická. Připněte si ji třeba na aktuální stránku z kalendária a už nikdy nebudete zuřivě listovat, abyste našli, na kolik hodin vlastně máte dneska toho zubaře.

Sponky do diáře

Post-it samolepící lístečky

Podobnou funkci jako dekorativní sponky splní i klasické post-it lístky. Lípnete je tak, aby trochu přečnívaly, a takto označenou stránku najdete v cuku letu. Perfektně se hodí třeba i do samotného kalendáře. Stačí na lísteček napsat kratičkou poznámku fixem a je to.

Post-it samolepící bločky

Rychlý nákupní seznam? Nebo poznámka k projektu? K tomu se skvěle hodí samolepící bločky. Napíšete poznámku, vlepíte do diáře, a jakmile bude hotovo, stačí odlípnout a vyhodit. Vše máte krásně na očích.

Post-it bločky

Zvýrazňovače

Stará známá věc, ale opravdu efektivní. Podbarvěte různé události různými zvýrazňovači. Tak třeba pracovní záležitosti žlutým, volnočasové aktivity oranžovým a sportovní výkony zeleným fixem. A hned víte, co vás celý týden čeká. Tak snadné to je!

Barevné propisky

Stejnou funkci jako zvýrazňovače mají i barevné propisky či tenké fixy. Nepřehánějte to s nimi, ať nemáte z diáře divočinu. Čtyři barvy určitě stačí.

Zvýrazňovače

Samolepky

Jednoznačně výborný způsob, jak mít okamžitý přehled v jednotlivých poznámkách či úkolech, jsou samolepky. Buď je můžete použít jako doplněk k textu (třeba ve formě obrázku s danou aktivitou), zvýraznění dané aktivity (například štítkem „Důležité“) anebo můžete využít rovnou samolepky určené k popsání. Příjemným bonusem je, že skvěle vypadají!

Samolepky do diáře

Můj tip:

Pokud jste se do plánování diáře skutečně ponořili, rozhodně vám nesmí ujít článek o tom, co všechno si můžete v diáři vést.

Vaše MUST HAVE aneb co vám nesmí chybět

Inspirace na produkty

1. Dekorativní sponky | 2. Post-it lístečky | 3. Samolepky dle libosti | 4. Samolepky štítků | 5. Diářové záložky k dotvoření | 6. Samolepící bloček

Silvie - Fleppi design team

Share: